Farmacoloog Hans De Loof geeft uitleg over laxeermiddelen én ruimt enkele misverstanden uit de weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Farmacoloog Hans De Loof geeft uitleg over laxeermiddelen én ruimt enkele misverstanden uit de weg. © Getty Images / rv

Mag je zomaar laxeermiddelen gebruiken? Farmacoloog geeft duiding en legt uit welke middelen (niet) werken

Je stoelgang niet ophouden, je darmen tijd gunnen op het toilet en veel water drinken wanneer je vezels eet, zijn enkele gouden regels om constipatie te voorkomen. Maar wat als je er ondanks al die voorzorgen tóch mee krijgt af te rekenen? Zijn laxeermiddelen altijd de oplossing? Farmacoloog Hans De Loof ruimt alle misverstanden uit de weg: “Let op met zogenaamd natuurlijke middeltjes, want die worden niet even streng gecontroleerd.”

 1. Gezond afvallen door te letten op de volgorde waarin je eet? “Je mag zelfs meer calorieën eten”
  PREMIUM

  Gezond afvallen door te letten op de volgorde waarin je eet? “Je mag zelfs meer calorieën eten”

  De Franse biochemicus en ‘Glucose Goddess’ Jessie Inchauspé beweert dat ze het geheim gevonden heeft om op een gezonde manier gewicht kwijt te spelen. Zonder dieet, zonder cravings, en je kan eten wat je wil. Je moet gewoon letten op de volgorde van wat je eet en op je glucosewaarden. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar is het dat ook? En hoe pak je het concreet aan? We vroegen het aan diëtisten Alessia Couvreur en Hella Van Laer.
 2. “Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsexpert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods
  PREMIUM

  “Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten”: voedingsex­pert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods

  Met het oog op de zomer zijn er veel mensen die plots gezonder willen eten om zich beter in hun vel te voelen, en daar komen vaak de zogenaamde ‘superfoods’ bij kijken. Matcha, açaibessen, vette vis of spelt staan erom gekend mooie beloftes in te houden voor onze gezondheid. “Zelfs élke dag een avocado eten, is geen goed idee”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij scheidt met een kritische blik zeven feiten van fabels over superfoods.