Hoeveel weet jij over het thema gezondheid? Doe onze quiz.
Volledig scherm
Hoeveel weet jij over het thema gezondheid? Doe onze quiz. © Shutterstock/Getty Images

Mag je een slaapwandelaar wekken? En moet je nu al vitaminen nemen voor de winter? Ontdek het in onze quiz

“Zolang we maar gezond zijn...” Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over springbenen, slaapwandelen en bedwantsen? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden.

 1. Hoelang kan je zonder jezelf te wassen? En hoe was je jezelf het best? “Let op met douchegels die te veel schuimen”
  PREMIUM

  Hoelang kan je zonder jezelf te wassen? En hoe was je jezelf het best? “Let op met douchegels die te veel schuimen”

  Op koude dagen als deze willen we – ondanks de energiecrisis – liefst enkele minuutjes langer onder onze warme douchestraal staan. Maar is het wel nodig om je elke dag te wassen? Hoe vaak was je jezelf het best, en wat gebeurt er als je je te weinig wast? We vroegen het aan dermatoloog Reinhart Speeckaert (UZ Gent). “Een goede graadmeter voor je douchegel: schuimt het? Dan droogt het de huid uit.”
 2. 6x smakelijk aftellen naar Kerstmis met deze lekkere adventskalenders: ga jij voor elke dag een chocolaatje of voor een nieuwe koffiesmaak?

  6x smakelijk aftellen naar Kerstmis met deze lekkere adventska­len­ders: ga jij voor elke dag een choco­laatje of voor een nieuwe koffies­maak?

  Dankzij de Furoshiki Adventskalender van Thés de la Pagode tel je dagelijks af naar kerst met een heerlijk kopje thee erbij. Je ontdekt elke dag een andere theesoort of biogecertificeerde infusie. En om het aftellen net iets spannender te maken, vind je in 10 kalenders een bijzondere sleutel waarmee je een jaar lang gratis Thés de la Pagode kunt nippen.