6 leuke ideeën voor een betaalbaar weekendje weg, met de vriend(inn)en, de partner of het hele gezin.
Volledig scherm
6 leuke ideeën voor een betaalbaar weekendje weg, met de vriend(inn)en, de partner of het hele gezin. © Getty Images

Londen, Limburg of wellnessen in Luxemburg: welke van deze 6 betaalbare bestemmingen is jouw ideale weekendje weg?

HLN ShopDe herfstvakantie staat voor de deur. Wil je nog even de batterijen opladen tijdens een zorgeloze reis, om straks vol goede moed de winter te trotseren? Daar hoef je gelukkig geen grote budgetten voor uit te trekken of al te veel vakantiedagen aan op te offeren. HLN Shop selecteerde voor ieder type ‘tripper’ een mooie, korte vakantie niet ver van huis.

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. Elke dag eten alsof je op vakantie bent: waarom het mediter­raan­se dieet dé manier is om duurzaam gewicht te verliezen zonder jo­jo-ef­fect
  PREMIUM

  Elke dag eten alsof je op vakantie bent: waarom het mediter­raan­se dieet dé manier is om duurzaam gewicht te verliezen zonder jo­jo-ef­fect

  Al voor het zesde jaar op rij komt de mediterrane keuken als de grote winnaar uit de bus als het populairste én meest haalbare dieet volgens US News & Word Report. Wat heeft dit eetpatroon te bieden? En waarom is het zo succesvol? Groentekok Frank Fol kookt met ‘We’re Smart® World’ volgens dezelfde filosofie en leert je de kneepjes van het mediterrane vak. “Groenten en fruit spelen de hoofdrol, maar ook koolhydraten maken er absoluut deel van uit.”
 3. Wat kun je doen om de griep te voorkomen of behandelen? “Het influenzavirus kan tot wel 24 uur buiten ons lichaam overleven”
  PREMIUM
  8

  Wat kun je doen om de griep te voorkomen of behandelen? “Het influenza­vi­rus kan tot wel 24 uur buiten ons lichaam overleven”

  Eerder dit jaar moesten ziekenhuizen al niet-dringende zorg uitstellen omdat het personeel getroffen wordt door griep, RSV en het coronavirus. En ook nu nog zitten heel wat mensen thuis met de griep. Maar wat veroorzaakt die ziekte? Hoe kan je een besmetting voorkomen? We vroegen het aan onze wetenschapsexpert Martijn Peters: “Ook als je niet meteen in de buurt komt van iemand met de griep, pas je de komende tijd toch beter op.”
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.