6 leuke ideeën voor een betaalbaar weekendje weg, met de vriend(inn)en, de partner of het hele gezin.
Volledig scherm
6 leuke ideeën voor een betaalbaar weekendje weg, met de vriend(inn)en, de partner of het hele gezin. © Getty Images

Londen, Limburg of wellnessen in Luxemburg: welke van deze 6 betaalbare bestemmingen is jouw ideale weekendje weg?

HLN ShopDe herfstvakantie staat voor de deur. Wil je nog even de batterijen opladen tijdens een zorgeloze reis, om straks vol goede moed de winter te trotseren? Daar hoef je gelukkig geen grote budgetten voor uit te trekken of al te veel vakantiedagen aan op te offeren. HLN Shop selecteerde voor ieder type ‘tripper’ een mooie, korte vakantie niet ver van huis.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. “Geen lange laadtijden, geen gedoe met kabels, en je tankt in 5 minuten”: wordt waterstof een duchtige concurrent voor de elektrische auto?
  PREMIUM

  “Geen lange laadtijden, geen gedoe met kabels, en je tankt in 5 minuten”: wordt waterstof een duchtige concurrent voor de elektri­sche auto?

  Vanaf 2035 mogen alleen auto’s met een nuluitstoot nog in Europa verkocht worden. De verbrandingsmotor moet zo verdwijnen. Maar of die vervangen wordt door de elektrische auto, is nog geen uitgemaakte zaak. Heel wat automerken geloven immers ook in waterstof. Je kan vandaag al auto’s met een brandstofcel kopen en ze zijn helemaal niet zo veel duurder dan een elektrische auto. HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn bespreekt de voor- en nadelen van dit alternatief.