Lindsay, haar man Jochen en hun kinderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lindsay, haar man Jochen en hun kinderen. © Steven Richardson

Lindsay (35) kon een heel jaar niet werken door vijf operaties: “Al onze spaarcenten moeten gebruiken om rond te komen”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Zowel Lindsay (35) als haar man Jochen (35) hebben naast hun hoofdberoep nog een zelfstandige activiteit. “Dat doen we om een extra centje bij te verdienen”, zegt Lindsay. Door gezondheidsproblemen kon Lindsay een jaar lang niet werken. “Daardoor hebben we onze spaarcenten moeten gebruiken. Die wil ik nu toch wel graag aanvullen.” Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.

 1. Tom Waes (52) laat in zijn portemonnee kijken: "Voor mij moet geld rollen"
  PREMIUM

  Tom Waes (52) laat in zijn portemon­nee kijken: "Voor mij moet geld rollen"

  Tom Waes (52) — presentator, regisseur, acteur en occasioneel zanger — laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt hij openhartig over hoe hij met geld omgaat, waar hij in investeert en welke financiële lessen hij geleerd heeft. “De komende vijftien jaar moet ik uitzoeken hoe ik al mijn noeste arbeid kan verzilveren om ook in de herfst van mijn leven geen armoezaaier te worden.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Maria (69) is al heel haar leven single, maar moet nu rondkomen met pensioen van amper 940 euro: “Ik zou mijn financiële vrijheid nooit opgeven voor een man”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Maria (69) is al heel haar leven single, maar moet nu rondkomen met pensioen van amper 940 euro: “Ik zou mijn financiële vrijheid nooit opgeven voor een man”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. De gouden jaren waren al lang gepasseerd, toen Maria Nolmans (69) drie jaar geleden de deuren van haar dorpswinkel voorgoed sloot. Toch voelde ze, als kleine zelfstandige en alleenstaande, haar pensionering onmiddellijk in haar portemonnee. “Met 940 euro kan ik nét de vaste kosten en huishuur betalen.” Gelukkig verdient ze ook een centje bij met haar eerste grote liefde, snit en naad.