We voelen het allemaal intuïtief aan dat het concept van tijd kan veranderen doorheen de jaren.
Volledig scherm
We voelen het allemaal intuïtief aan dat het concept van tijd kan veranderen doorheen de jaren. © Getty Images

Lijkt de tijd echt sneller te gaan wanneer we ouder worden?

“Waar is de tijd toch naartoe?” Waarschijnlijk is dit ook voor jou een bekend credo. Maar waarom vroegen we ons dat als kind niet af, en leken onze schooldagen en zomers eindeloos lang? En waarom lijken de jaren oneerlijk snel voorbij te vliegen sinds we als volwassene door het leven gaan? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters weet wat de klok slaat.

  1. Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”
    PREMIUM

    Yves (45) en Sofie (42) begonnen een wijnhuis in Valencia: “Mensen maken zich hier het meest zorgen over wat ze als volgende maaltijd gaan eten”

    Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. In hun hoofd speelden Yves (45) en Sofie (42) Laurijssens al lang met het idee om ooit de Kempen te ruilen voor een warm, exotisch oord. Uiteindelijk werd het Valencia, waar ze zonder ervaring een succesvol wijnhuis – Bodega de Moya – uit de grond stampten. “Het is een cliché, maar het leven is hier echt siësta, fiësta en playa!”