Levi Vaneycken (41) kocht samen met zijn vennoot een jaren tachtigvilla in de buurt van San Antonio.
Volledig scherm
PREMIUM
Levi Vaneycken (41) kocht samen met zijn vennoot een jaren tachtigvilla in de buurt van San Antonio. © Tamas

Levi (41) kocht een villa op Ibiza: “Traditionele bouwstijl en zicht op zee: het perfecte plaatje”

Deze zomer kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt elke week binnen in een bijzonder tweede verblijf. Levi Vaneycken (41) paste zijn traditionele villa op Ibiza aan om buiten maximaal te genieten van het mooie weer en de natuur. Van een zwembad met een ‘plage’, over een bar en een jacuzzi tot een overdekte keuken, Casa Herta heeft het allemaal. “Op Ibiza kan je feesten, maar je vindt hier ook de ultieme rust.”

  1. Hoe kan je je tweede verblijf best verhuren? "Vrienden verwachten vaak een vriendenprijs, dat kan niet de bedoeling zijn"
    PREMIUM

    Hoe kan je je tweede verblijf best verhuren? "Vrienden verwachten vaak een vrienden­prijs, dat kan niet de bedoeling zijn"

    Wie investeert in een tweede verblijf op een idyllisch oord vangt twee vliegen in één klap. Je koopt niet alleen een plek waar je graag je vakanties doorbrengt, maar je investeert ook je spaarcenten die niet veel opbrengen op een spaarrekening. Om de investering nog rendabeler te maken, kan je je tweede verblijf verhuren. Maar hoe pak je dat aan? Met welke lokale regels moet je rekening houden? En is het verstandig om enkel aan familie te verhuren? Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je de verhuur van je tweede verblijf het best aanpakt.