Wat is goedkoper, een auto- of een motorrijbewijs?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat is goedkoper, een auto- of een motorrijbewijs? © ThinkStock

Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? “Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zoveel”

Als beginnend bestuurder moet je diep in je portemonnee tasten. Niet alleen betaal je voor de aanschaf, inschrijving en verzekering van je voertuig, ook de kosten van de rijopleiding en het examen kunnen oplopen. Maar zou een motorrijbewijs dan goedkoper zijn dan eentje voor de auto? Onze motorexpert Arno Jaspers vergeleek de regeling voor een rijbewijs categorie A en categorie B. “Wie denkt dat 1.500 euro veel is voor de formule met 20 lesuren van de autorijschool, kan zich maar beter haasten.”

 1. Wachttijden van auto’s lopen nog hoger op: “Denk niet dat je de komende jaren nog een serieuze korting kan afdwingen bij de dealer”
  PREMIUM

  Wachttij­den van auto’s lopen nog hoger op: “Denk niet dat je de komende jaren nog een serieuze korting kan afdwingen bij de dealer”

  Vorig jaar schreef onze auto-expert Joost Bolle al dat het er niet goed uitzag voor wie toe is aan een nieuwe auto. De leveringstermijn voor nieuwe auto’s blijft lang en vooral onvoorspelbaar. Omdat het einde van het chiptekort nog niet in zicht is. En omdat er nu ook nog eens oorlog in Oekraïne is. Hoelang dit nog duurt? Het antwoord van de merken die we contacteerden, samengevat: “Wij weten het ook niet meer.” Een gulden raad is er niet. Tenzij die ene, van een grote menselijke eenvoud, die we graag meegeven...
 2. De maxiscooter op om file- en parkeerproblemen te omzeilen? Onze motorexpert test de nieuwste Yamaha TMAX
  PREMIUM

  De maxiscoo­ter op om file- en parkeerpro­ble­men te omzeilen? Onze motorex­pert test de nieuwste Yamaha TMAX

  Maxiscooters zijn niet meer weg te denken uit steden als Parijs, Barcelona of Rome, vooral om files en parkeergeld te omzeilen. En daarbij staat de 560cc sterke Yamaha TMAX al bijna 20 jaar aan de top van de voedselketen als statussymbool op twee wielen. Onze motorexpert Arno Jaspers kon de 2022-update van de Yamaha scooter in primeur uitproberen: “De TMAX combineert luxe, gebruiksgemak en sportiviteit als geen ander, maar het prijskaartje swingt de pan uit.
 1. VIDEO. Kijk binnen in deze luxueuze penthouse op het Antwerpse Eilandje met dakterras en zwembad
  PREMIUM
  10

  VIDEO. Kijk binnen in deze luxueuze penthouse op het Antwerpse Eilandje met dakterras en zwembad

  Eric en Anne ruilden hun villa in Kapellen voor een penthouse in Antwerpen. Het koppel hoefde nergens op in te boeten, want ze wonen nog steeds riant, in alle luxe en comfort én met een zwembad op het dakterras. Voor de uitwerking en inrichting van het topproject deden ze een beroep op het beste wat België te bieden heeft. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht hen een bezoek in 2019.
 2. Ik ga naar de camping van Rock Werchter en ik neem mee ... festival food: wat mag wel en niet op het terrein?

  Ik ga naar de camping van Rock Werchter en ik neem mee ... festival food: wat mag wel en niet op het terrein?

  Na twee jaar is het opnieuw zover: het festival- en campingseizoen is weer daar. Maar wat mag je nu weer meenemen naar het campingterrein op Rock Werchter van eten? En kan dat iets meer zijn dan de typische snel-klaar-opties? HLN Eten stelde een checklist samen ter inspiratie voor wanneer je naar de winkel gaat en chef Gilles Draps deelt 4 campingrecepten met een snufje rock-'n-roll.