Klaas Vantornout
Volledig scherm
PREMIUM
Klaas Vantornout © Florian Van Eenoo Photo News

Lekke band, te laag zadel of gevallen ketting? Voormalig veldritkampioen Klaas Vantornout toont stap voor stap hoe je het zelf fixt

Een deugddoende fietstocht is voor veel mensen dé manier om optimaal van een zomerse dag te genieten. Maar wat als je stalen ros het onderweg begeeft? We klopten aan bij niemand minder dan Klaas Vantornout. De ex-veldritkampioen geeft tegenwoordig avondles in fietsen herstellen, geeft crosslessen aan kinderen en werkt voor Fietsen Opsomer in Wingene. Hij leert je de kneepjes van het vak: bekijk hier hoe je snel een band vervangt of je ketting er weer op te legt zonder je handen al te vuil te maken.

 1. Een schrijnend aantal volwassen Belgen kan niet fietsen. “Van jonge vrouwen tot ouderen”

  Een schrijnend aantal volwassen Belgen kan niet fietsen. “Van jonge vrouwen tot ouderen”

  Fietsen: het is voor velen onder ons een vanzelfsprekendheid. Maar dat is niet voor iedereen zo. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de volwassen Belgen niet kan fietsen of geen tweewieler bezit. Daar wil de sportwinkelketen samen met ‘De Fietsschool’ van vzw Mobiel 21 verandering in brengen en fietsen toegankelijk maken voor zoveel mogelijk Belgen. “Transportarmoede is een schrijnend probleem.”
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.