BELGAIMAGE/Carline Vandercruyssen
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAIMAGE/Carline Vandercruyssen

Last van zwabberarmen? Topkinesist Lieven Maesschalck toont de beste oefeningen om er komaf mee te maken

Nu de sportscholen gesloten zijn, delen sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team regelmatig de beste huis-tuin-en-keukenoefeningen voor een strak lichaam. Deze keer aan de beurt: zwabberarmen. Want ook die kan je makkelijk te lijf gaan. “De triceps beslaat zo’n 75% van je bovenarmen en is de grote spiergroep aan de achterkant van je armen. Als je die oefent, heb je vrij snel effect.” Dat kan perfect met professionele gewichten, maar ook simpeler met wat keukenborden bijvoorbeeld. Heb je weinig tijd? Dan is er één oefening die je zeker niet mag overslaan.

6 reacties

 • Hilde Janssens

  1 jaar geleden
  Een kinesist kan je vertellen en tonen hoe te trainen zonder jezelf te overbelasten. Dit gaat dan vooral over de kleinere spieren die dikwijls vergeten worden. Voor echte spiergroei en een mooi strak lijf moet je bij anderen zijn. Kwestie van de juiste training bij wat je beoogt en de een gebalanceerde voeding.
 • Bettina de bruecker

  1 jaar geleden
  Vanaf vanavond al inplannen bij mijn andere oefeningen,bedankt
 • Marc Sierens

  1 jaar geleden
  Gelijk welke kinesist weet hoe je moet trainen voor bepaalde spiergroepen maar ze krijgen niet de aandacht en de kans op gratis reclame zoals De Maesschalck
 • Catherine Mistiaen

  2 jaar geleden
  Spieren zijn belangrijk. Ook voor vrouwen (met mate): ik heb inderdaad een beetje last van zwabberende bovenarmen. Zal die spieren een beetje moeten oefenen.
 • willy De Page

  2 jaar geleden
  super , kan zeker velen helpen !
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Spaar geld uit door zelf brood te bakken: topbakker deelt 9 tips om er een succes van te maken
  PREMIUM

  Spaar geld uit door zelf brood te bakken: topbakker deelt 9 tips om er een succes van te maken

  De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.”
 1. Sportkinesist Lieven Maesschalck: met deze oefeningen blijf je in conditie zonder je huis te verlaten
  PREMIUM

  Sportkine­sist Lieven Maesschal­ck: met deze oefeningen blijf je in conditie zonder je huis te verlaten

  Nu de fitnesszalen de deuren dicht houden en alle sportactiviteiten afgelast zijn, is het opeens een stuk lastiger om fit te blijven. Toch zijn er ook voor wie in quarantaine zit nog voldoende opties om te bewegen. We verzamelen ze ook in onze ‘Thuisblijfgids’. “Probeer in de eerste plaats naar buiten te gaan. Wandelen en fietsen mogen nog steeds”, zegt Lieven Maesschalck. “Maar ook thuis kan je een hoop oefeningen doen.”
 2. Welke sportdrankjes en -gels kan je het beste drinken tijdens het lopen? Voedingsdeskundige geeft advies
  PREMIUM

  Welke sportdrank­jes en -gels kan je het beste drinken tijdens het lopen? Voedings­des­kun­di­ge geeft advies

  De halve marathon van Madrid is door het coronavirus uitgesteld tot november, waardoor Angélique noodgedwongen haar focus heeft verlegd naar de 20 km door Brussel, die voorlopig wel nog doorgaat. Haar trainingen zijn inmiddels langer dan 15 km, waardoor ze nu sportgels en -dranken nodig heeft. Voedingsdeskundige Julie Turelinckx deed de test: deze zijn hun geld waard.