Dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe van het UZ Gent (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe van het UZ Gent (rechts). © Getty Images, rv

Last van ongewenste haargroei? Dermatoloog legt uit wat je ertegen kan doen

Veel vrouwen hebben donshaartjes op hun kin, onderbuik, bovenlip, borsten ... maar sommige hebben wel erg veel last van overmatige haargroei op bepaalde plekken van hun lichaam. Dat wordt hirsutisme genoemd. Valt daar iets aan te doen? En hoe komt het dat de ene eraan ten prooi valt en de andere niet? Dermatoloog prof. dr. Evelien Verhaeghe van het UZ Gent geeft uitleg over dit vervelende kwaaltje. “Wees voorzichtig met lasertoestellen die je thuis kan gebruiken.”

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 1. Ervaren zorgkundige geeft raad aan starters: “Het is niet omdat je alleen bent bij een cliënt, dat je er alleen voor staat”

  Ervaren zorgkundi­ge geeft raad aan starters: “Het is niet omdat je alleen bent bij een cliënt, dat je er alleen voor staat”

  Corona heeft ons nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt: enthousiast personeel in de zorg is onmisbaar, maar moeilijk te vinden. In België zijn er zo’n 110.000 zorgkundigen aan het werk, toch blijft het een knelpuntberoep. Jobat.be vroeg aan zorgkundige Patricia Van Beversluys (52), een rot in het vak, wat haar job nu precies inhoudt en wat je moet weten als je zo’n carrière ambieert.
 2. “Nagelbijten valt onder het protocol waar we ook tics en lichte vormen van jezelf krassen in onderbrengen”: psychologe legt uit hoe je ermee stopt
  PREMIUM

  “Nagelbij­ten valt onder het protocol waar we ook tics en lichte vormen van jezelf krassen in onderbren­gen”: psychologe legt uit hoe je ermee stopt

  Nagelbijten lijkt in het begin misschien onschuldig. Maar al gauw beschadig je je vingertoppen en ga je steeds dezelfde wondjes open bijten, wat tot ontstekingen kan leiden. Ook kan de gewoonte een bron worden van schaamte. Om nog maar te zwijgen over de gevaren die ze met zich meebrengt nu het coronavirus nog steeds rondwaart! Redenen genoeg dus om er zo snel mogelijk komaf mee te maken. Maar hoe doe je dat? “Mensen die nagelbijten staan er vaak niet bij stil dat ze het doen”, weet klinisch psychologe Caroline Braet. Wij stelden haar vijf vragen over deze vervelende kwaal.
 3. Waar komen wratten vandaan en hoe raak je ervan verlost? Dermatoloog legt uit: "Pruts of krab er niet aan, wratten zijn besmettelijk"
  PREMIUM

  Waar komen wratten vandaan en hoe raak je ervan verlost? Dermato­loog legt uit: "Pruts of krab er niet aan, wratten zijn besmette­lijk"

  Wratten: we hebben er haast allemaal wel eens mee te kampen gekregen. Vlamingen googelen de zoekterm maar liefst 6.500 keer per maand. Waar komen deze ongenodigde gasten vandaan en vooral: hoe kunnen we hun verspreiding voor onszelf en anderen een halt toeroepen? Samen met dermatoloog Reinhart Speeckaert (UZ Gent) nemen we deze vervelende kwaal onder de loep. “Heb je een wrat aangeraakt, was dan goed je handen.”