Ine Maes
Volledig scherm
PREMIUM
Ine Maes © Getty Images

Last van hoofdpijn of darmklachten? Expert legt uit hoe yoga kan helpen en deelt 7 oefeningen voor beginners

Het levert een soepel lichaam op, werkt stressverlagend én je wordt er sterker van.
Giet al die gezondheidsvoordelen in pilvorm, en de farma-industrie zou er miljoenen mee verdienen. Maar nee, hoor, het is helemaal gratis. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is ... een yogamatje. Maar hoe start je met yoga? En wat voor oefeningen passen het best bij jou? Yogalerares Ine Maes geeft raad aan starters en deelt de beste oefeningen. “Begin met drie keer per week vijf à tien minuten, en bouw dan rustig op.”

 1. Lieven Maesschalck legt uit hoe je als thuiswerker rug- en nekklachten vermijdt
  PREMIUM

  Lieven Maesschal­ck legt uit hoe je als thuiswer­ker rug- en nekklach­ten vermijdt

  Een keukentafel is niet gemaakt om acht uur aan te werken. En toch brengen thuiswerkers net daar de meeste tijd door sinds ze omwille van de coronamaatregelen nauwelijks nog naar kantoor mogen. Met alle gevolgen vandien. “Als je te weinig beweegt en niet het juiste ergonomische materiaal hebt, loop je meer kans op rug- en nekklachten”, zegt Lieven Maesschalck. De topkinesist geeft je enkele oefeningen om overbelasting te voorkomen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. “Een app die een hartaanval aankondigt nog voor hij zal plaatsvinden? Het is geen toekomstmuziek, maar realiteit” Expert geeft advies over gezondheidsapps
  PREMIUM

  “Een app die een hartaanval aankondigt nog voor hij zal plaatsvin­den? Het is geen toekomstmu­ziek, maar realiteit” Expert geeft advies over gezond­heids­apps

  Apps om je gezondheid te monitoren of te verbeteren, de digitale winkels staan er bol van. Een groot voordeel: dokter Smartphone houdt altijd spreekuur. Maar hoe onderscheiden we de echte doktersassistenten van de kwakzalvers? Welke apps zijn betrouwbaar? Wat is de mening van een dokter? En worden gezondheidsapps ook terugbetaald? Dit is wat je moet weten over digitaal thuisdokteren.