Auto-expert Joost Bolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Auto-expert Joost Bolle. © Jean-Brice Lemal

Langer genieten van je wagen? Onze auto-expert legt uit hoe makkelijk het is

Auto’s zijn als wasmachines, ze gaan niet zo lang meer mee als dertig jaar geleden. Toch kan je de levensduur van je auto wel degelijk verlengen. “En dat is makkelijker dan je denkt”, weet onze auto-expert Joost Bolle. Hij vertelt wat je allemaal kan doen om langer van je wagen te kunnen genieten.

56 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  4 maanden geleden
  Er zijn geen slechte wagens, allen slechte chauffeurs. die het zeer goed kunnen uitleggen hoe het moet.
 • Koen Vanheuv

  4 maanden geleden
  Lang genieten van je wagen met met die LEZ restricties ? Ik heb een andere wagen moeten kopen wegens LEZ in bepaalde steden, terwijl mijn degelijke Duitser nog nog ettelijke jaren dienst kon doen. Geen zin om er twee tot drie dagen te moeten over doen om elektrisch (lees steenkool, bruinkool) tot bij mijn klanten in zuid Europa te geraken. Stress ondervinden om bruikbare laadpalen te vinden, als je er een vindt te moeten aanschuiven voor veel te duur betaalde KW. Die Tesla ervaring? Nooit meer.
 • adrien beyls

  5 maanden geleden
  Ik woon in de omgeving van een grote autoverschroter. Dagelijks komen hier opliggers geladen met een tiental te verschroten wagens. Daar staan veel auto's op die zeker nog minstens 5 tot 10 jaar op de baan kunnen. Maar door een premie worden ze afgeschreven. Dat is nu eens onze wegwerpmaatschappij. En wordt het milieu daarvan beter. Alleen de commercie en de staat. Hogere btw inkomsten enz.
 • Erik Meers

  5 maanden geleden
  Mijn Focus bouwjaar 2002 heeft 478000 km gelopen gaat om de 20.000 binnen voor een onderhoud , buiten verslijtdelen zoals remschijven , blokken , schokdempers enz nog nooit iets stuk gehad . Allemaal te danken aan regelmatig goede olie , rustige rijstijl en niet teveel toeren met een koude motor . Als ik hem weg doe zal het zijn omdat ik steeds meer steden niet meer in mag
 • Jaap Spoelstra

  6 maanden geleden
  Bedankt voor jullie tip . 2 wagens moeten wegdoen voor LEZ . Schandalig en geen woorden voor .
 1. Laat je niet vangen aan de promopraatjes van autoverkopers: onze auto-expert over de nadelen van elektrische wagens
  PREMIUM

  Laat je niet vangen aan de promopraat­jes van autoverko­pers: onze au­to-ex­pert over de nadelen van elektri­sche wagens

  Over de elektrische auto hoor je meestal niets dan voordelen van zowel verkopers als van chauffeurs die er al mee rijden. Onze auto-expert Joost Bolle vindt ook dat de elektrische auto zijn plaats in ons autolandschap verdient. Maar hij vraagt zich af waarom automerken en -verkopers niet wat eerlijker kunnen zijn over de nadelen - die er wel degelijk ook zijn. Hij belicht de vijf belangrijkste. “Elektrisch rijden is lang niet altijd goedkoper.”
 2. “Binnen 10 jaar geen plaats meer voor handgeschakeld”: 4 goede redenen om voor een automaat te kiezen
  PREMIUM

  “Binnen 10 jaar geen plaats meer voor handgescha­keld”: 4 goede redenen om voor een automaat te kiezen

  De grootste stap vooruit in de geschiedenis van de auto? Onze auto-expert Joost Bolle geeft al vijftien jaar hetzelfde antwoord: de automatische versnellingsbak. Die is nu ook aan zo'n snelle opmars bezig, dat er over tien jaar waarschijnlijk geen handgeschakelde auto’s meer zullen zijn. Maar wat zijn nu de precieze voordelen ? En hoeveel betaal je extra voor per autotype?
 1. Hoe krijg je een mooie schuimkraag? En welke bieren hebben weinig calorieën? Stel al je vragen aan biersommelier Sofie Vanrafelghem

  Hoe krijg je een mooie schuim­kraag? En welke bieren hebben weinig calorieën? Stel al je vragen aan biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem

  Met de HLN Summer Challenges dagen vijf experten je uit om er de boeiendste zomer ooit van te maken. Op zaterdag 7 augustus is biersommelier Sofie Vanrafelghem aan de beurt. Ze daagt je uit om de Vlaamse bierwereld te leren kennen. Voor elke Vlaamse provincie proefde ze de tien beste lokale bieren en gaf ze ze een score op tien. Zo ken je in één week al de beste Vlaamse bieren en weet je welk kwalitatief biertje je deze zomer in huis moet halen! Ze deelt ook haar beste tips om bier te leren degusteren en geeft allerlei leuke en praktische bierweetjes. Heb je vragen? Stel ze hier, en wij leggen de tien meest voorkomende, óf meest originele, vragen voor aan Sofie Vanrafelghem.