Auto-expert Joost Bolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Auto-expert Joost Bolle. © Jean-Brice Lemal

Langer genieten van je wagen? Onze auto-expert legt uit hoe makkelijk het is

Auto’s zijn als wasmachines, ze gaan niet zo lang meer mee als dertig jaar geleden. Toch kan je de levensduur van je auto wel degelijk verlengen. “En dat is makkelijker dan je denkt”, weet onze auto-expert Joost Bolle. Hij vertelt wat je allemaal kan doen om langer van je wagen te kunnen genieten.

56 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Er zijn geen slechte wagens, allen slechte chauffeurs. die het zeer goed kunnen uitleggen hoe het moet.
 • Koen Vanheuv

  2 jaar geleden
  Lang genieten van je wagen met met die LEZ restricties ? Ik heb een andere wagen moeten kopen wegens LEZ in bepaalde steden, terwijl mijn degelijke Duitser nog nog ettelijke jaren dienst kon doen. Geen zin om er twee tot drie dagen te moeten over doen om elektrisch (lees steenkool, bruinkool) tot bij mijn klanten in zuid Europa te geraken. Stress ondervinden om bruikbare laadpalen te vinden, als je er een vindt te moeten aanschuiven voor veel te duur betaalde KW. Die Tesla ervaring? Nooit meer.
 • adrien beyls

  2 jaar geleden
  Ik woon in de omgeving van een grote autoverschroter. Dagelijks komen hier opliggers geladen met een tiental te verschroten wagens. Daar staan veel auto's op die zeker nog minstens 5 tot 10 jaar op de baan kunnen. Maar door een premie worden ze afgeschreven. Dat is nu eens onze wegwerpmaatschappij. En wordt het milieu daarvan beter. Alleen de commercie en de staat. Hogere btw inkomsten enz.
 • eric meers

  2 jaar geleden
  Mijn Focus bouwjaar 2002 heeft 478000 km gelopen gaat om de 20.000 binnen voor een onderhoud , buiten verslijtdelen zoals remschijven , blokken , schokdempers enz nog nooit iets stuk gehad . Allemaal te danken aan regelmatig goede olie , rustige rijstijl en niet teveel toeren met een koude motor . Als ik hem weg doe zal het zijn omdat ik steeds meer steden niet meer in mag
 • Jaap Spoelstra

  2 jaar geleden
  Bedankt voor jullie tip . 2 wagens moeten wegdoen voor LEZ . Schandalig en geen woorden voor .