Kinesitherapeut Chris Burtin bespreekt de gevolgen van Covid-19, waaronder vermoeidheid en kortademigheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinesitherapeut Chris Burtin bespreekt de gevolgen van Covid-19, waaronder vermoeidheid en kortademigheid. © Getty Images/ rv

Langdurige coronaklachten treffen tot 35 procent van besmette Belgen: specialist legt uit hoe je vermoeidheid na corona kan behandelen

Zes maanden na een besmetting met het coronavirus heeft 30 tot 35 procent nog steeds last van vermoeidheid en hoofdpijn, zo blijkt uit onderzoek. Kinesist Prof. Chris Burtin en zijn team onderzoeken hoe kinesitherapeuten in een multidisciplinair team kunnen helpen om die vermoeidheid aan te pakken. “Een revalidatieprogramma kan voor veel mensen erg nuttig zijn, maar is  niet voor elke patiënt dé oplossing.”

 1. Deze 10 vragen worden het vaakst gesteld op een sollicitatiegesprek
  Jobat

  Deze 10 vragen worden het vaakst gesteld op een sollicita­tie­ge­sprek

  Kreeg je een positieve reactie op je sollicitatiebrief? Proficiat, dan mag je je weldra aan de sollicitatietafel neervleien. Om ook deze fase van de slag om een nieuwe job tot een goed einde te brengen, is een grondige voorbereiding een must. Aangezien recruiters meestal dezelfde informatie willen losweken, kan je op voorhand al straffe antwoorden bedenken op een aantal terugkerende vragen. Jobat.be lijst tien vaak gehoorde sollicitatievragen op en geeft tips voor een gepast antwoord.
 2. Longarts waarschuwt voor de gevolgen van te veel stikstofdioxide in de lucht: “Kinderen die opgroeien in vervuiling, hebben minder goed ontwikkelde longen”
  PREMIUM

  Longarts waarschuwt voor de gevolgen van te veel stikstofdi­oxi­de in de lucht: “Kinderen die opgroeien in vervuiling, hebben minder goed ontwikkel­de longen”

  Door de snelheidsbeperking vanwege het smogalarm moet naast het fijn stof ook de stikstofdioxide in de lucht dalen. En dat is een goede zaak, want die chemische verbinding is een van de grootste bedreigingen voor onze gezondheid. “Als de Europese landen zich aan de normen voor NO2 houden (40 microgram per kubieke meter) kunnen ze per jaar 2.400 astmapatiëntjes voorkomen”, zegt longarts Guy Joos (UZ Gent). Hij geeft mee wie het meest risico loopt en wat de – al dan niet blijvende – gevolgen zijn.