Lander met zijn zoontje Lionel.
Volledig scherm
PREMIUM
Lander met zijn zoontje Lionel. © Steven Richardson

Lander (34) voedt Lionel halftijds alleen op: “Na zijn geboorte heb ik mij op het werk gestort. Het is dankzij mijn scheiding dat ik besefte dat het ook anders kan”

Toen zijn relatie op de klippen liep, besefte Lander (34) dat het tijd was om zijn vaderrol anders in te vullen. Hierdoor versterkte zijn band met Lionel (2,5) en kon Lander zijn eigen opvoedingsstijl ontwikkelen, wat niet altijd evident is als slechthorende. Maar ondanks zijn jonge leeftijd anticipeert Lionel daar perfect op: “Hij herhaalt een woord tot ik het begrijp, wel tien keer als het moet.”

  1. Björn (39) heeft twee zonen: één met Sophie (36) en één uit een vorige relatie: “De jongens krijgen elk een totaal andere opvoeding”
    PREMIUM

    Björn (39) heeft twee zonen: één met Sophie (36) en één uit een vorige relatie: “De jongens krijgen elk een totaal andere opvoeding”

    Björn en Sophie hebben twee zonen: Noah uit Björns vorige relatie en Jasper van hen beiden. En het verschil in opvoeding tussen beide jongens is heel groot. Bij Noah verloopt die vrij klassiek, bij Jasper mag het allemaal wat vrijer: geen potjestraining, slapen in het bed van zijn ouders… “We krijgen vaak kritiek, maar we blijven onze eigen koers varen.”