Kunstexperte Sofie Van de Velde
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstexperte Sofie Van de Velde © Joost Joossen

“Kunst kopen is investeren in geluk”: experte Sofie Van de Velde geeft advies aan beginnende kunstkopers

Ook wel geïnteresseerd in kunst kopen, maar geen idee hoe je er precies aan begint? Waar kan je terecht? Hoe kan je de prijs inschatten en wat met de kosten zoals het btw-tarief dat je erop betaalt? Sofie Van de Velde, galeriste, kunstkenner en expert in ‘Stukken van Mensen’, helpt je op weg. “Als je een werk aantrekkelijk vindt, maak je dopamine aan. Kunst verschaft je met andere woorden genot, zoals seks. Koop daarom alleen wat je écht mooi vindt.”

  1. Wordt investeren in emissiehandel even interessant als in bitcoin? “Als koers naar 100 euro gaat, verdubbel je je aandeel”
    PREMIUM

    Wordt investeren in emissiehan­del even interes­sant als in bitcoin? “Als koers naar 100 euro gaat, verdubbel je je aandeel”

    Niet alleen de prijs van bitcoin gaat door het dak, ook de ETS-koers is aan een klim van meer dan 50% bezig sinds het begin van het jaar, en staat dicht tegen de grens van 50 euro. “Misschien zegt ‘ETS’ je niets, maar het is een prijs die onze economie in de komende decennia wellicht meer zal bepalen en vormgeven dan die van bitcoin”, aldus onze beursexpert Geert Noels. Hij legt uit wat het is en waarom deze klimaataandelen interessant zijn.