Geldexperte Véronique Goossens.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexperte Véronique Goossens. © Getty Images

Krijg jij nog een woonlening? Onze geldexpert legt uit waarom banken strenger worden

De vastgoedmarkt blijft springlevend in België, ondanks Covid-19. Tezelfdertijd hebben veel mensen de indruk dat banken strenger geworden zijn in het verlenen van hypothecaire kredieten. Klopt dat? En blijft het ook in de nabije toekomst interessant om een huis te kopen of komt er een vastgoedcrisis aan? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit.

 1. Kim (35) en Wim (36) pasten hun hypotheek aan om opnieuw te kunnen genieten: “Veel geruster nu we geen 1.200 euro per maand meer aflossen”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Kim (35) en Wim (36) pasten hun hypotheek aan om opnieuw te kunnen genieten: “Veel geruster nu we geen 1.200 euro per maand meer aflossen”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Zij is medisch secretaresse, hij heeft een eigen zaak in vloer- en tegelwerken. Een te hoge hypotheek zorgde voor financiële stress, maar nu ze hun lening op 30 in plaats van op 25 jaar hebben gezet, kunnen Kim (35) en Wim (36) weer ademen. Het koppel legt uit hoe ze als jong gezin hun financiën aanpakken.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein