Je kachelruit schoonmaken doe je zo.
Volledig scherm
Je kachelruit schoonmaken doe je zo. © Getty Images / Dieter Bacquaert

Krijg je jouw kachel maar niet schoon? Tante Kaat verklapt hoe je de zwarte aanslag vlot van de ruitjes poetst

Een hok vol brandhout is een zegen in tijden van hoge energieprijzen. 's Avonds het vuur aansteken maakt dat je de centrale verwarming heel wat minder vaak moet aanzetten, en het is nog gezellig ook. Maar wie een inbouwkachel heeft, weet dat de sierlijke oranje vlammen al snel schuilgaan achter een zwarte laag roet. Tante Kaat legt in Primo uit hoe je daar komaf mee maakt.

 1. Dit zijn de 5 beste droogkasten met warmtepomp: “Een goed toestel gaat makkelijk 20 jaar mee”
  PREMIUM

  Dit zijn de 5 beste droogkas­ten met warmtepomp: “Een goed toestel gaat makkelijk 20 jaar mee”

  Nu de dagen weer wat grauwer en natter worden, is een droogkast handig om je wasgoed weer snel droog te krijgen. Maar wat zijn de beste droogkasten? Hoe doe je dit energiezuinig? En kun je ervoor zorgen dat je droogkast langer meegaat? Wij gingen te rade bij consumentenorganisatie Wish en bij Miele, een van de meest betrouwbare merken van huishoudtoestellen. “Dankzij een goed onderhoud zal je zo weinig mogelijk energie verbruiken”, aldus Kim Taylor, PR & Communication manager Miele Belux.
 1. Verhuizen naar een appartement na je pensioen? Karine (64) en Pascal (65) kozen een andere oplossing: “Bijkomend voordeel: de BTW bedroeg slechts 6%”
  PREMIUM

  Verhuizen naar een apparte­ment na je pensioen? Karine (64) en Pascal (65) kozen een andere oplossing: “Bijkomend voordeel: de BTW bedroeg slechts 6%”

  Voor veel senioren is het een logische stap om hun vaak verouderd huis in te ruilen voor een appartement. Ook Karine en Pascal dachten eraan, maar het koppel nam een veel drastischere beslissing: ze braken hun fermette af en bouwden op dezelfde plaats een nieuw huis voor hun oude dag. “Een appartement zou ons weinig bieden voor ons geld, dus was dit de beste keuze die we konden maken.” Onze woonexpert Björn Cocquyt ging na waarom dit een slimme keuze is en welke voordelen het koppel hieraan overhoudt.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.