Anneleen Bru schreef onder meer de boekenreeks 'I Love Happy Cats'. Ze legt uit wat je best doet als je kat aan de zetels krabt.
Volledig scherm
PREMIUM
Anneleen Bru schreef onder meer de boekenreeks 'I Love Happy Cats'. Ze legt uit wat je best doet als je kat aan de zetels krabt. © Irmy Coeckelbergs

Krabt jouw kat aan je meubels? Zo leer je het af: “De plantenspuit bovenhalen helpt niét”

Een nieuwe zetel die na een week al versleten lijkt. Een deurmat die half uit elkaar hangt. Of een gordijn dat letterlijk een vogel voor de kat is geworden. Heel wat kattenbaasjes kunnen ervan meespreken. Maar hoe maak je komaf met zulk kattenkwaad? Kattenexpert Anneleen Bru, die onder meer de boekenreeks ‘I Love Happy Cats’ heeft geschreven, geeft enkele tips. “Afleren zal niet lukken. Je moet het krabben kanaliseren naar de gepaste locatie.”

 1. Kattenliefhebbers in de bres voor illegaal middel tegen dodelijk virus: “Het was een Chinees medicijn of Millie zien sterven”
  PREMIUM

  Kattenlief­heb­bers in de bres voor illegaal middel tegen dodelijk virus: “Het was een Chinees medicijn of Millie zien sterven”

  De federale gerechtelijke politie onderzoekt de handel in een illegaal medicijn tegen het FIP-virus. Dat virus is verwant met het bekende menselijke coronavirus en dodelijk voor katten. Radeloze kattenbaasjes over heel België wenden zich tot een Facebookgroep waar een illegaal Chinees medicijn wordt verkocht. Maar het verhaal is complex, want volgens de wetenschap is het medicijn zeer effectief tegen het FIP-virus. Drie kattenliefhebbers getuigen hoe het medicijn hun kat kon redden. Want zelfs dierenartsen raden het aan. Maar waarom is het dan illegaal?
 2. Trekt jouw hond hard aan de leiband? Hondencoach geeft advies: “Je kan duidelijke commando’s geven, zonder streng te zijn of te roepen”
  PREMIUM

  Trekt jouw hond hard aan de leiband? Honden­coach geeft advies: “Je kan duidelijke commando’s geven, zonder streng te zijn of te roepen”

  Rustig wandelen met de hond is niet voor alle hondenbaasjes even evident. Sommige honden hebben immers de neiging om continu hard aan de leiband te trekken. Hoe je dat kan aanpakken, vertelt hondencoach Laura Lefebvre (30), die het boek “Beter communiceren met jouw hond” heeft geschreven. “Als een hond trekt aan de leiband, ligt dat vaak aan een verkeerde communicatie van de eigenaar.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.