Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

"Koudgeperste olie gebruik je het best als smaakmaker, om brood in te dippen en om te smoren en stoven": welke olie gebruik je voor welk gerecht?

Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave legt het uit. “Het meest bepalend voor de smaak van de olie is de bereidingswijze ervan.”

 1. Colruyt lanceert als eerste Eco-Score: code toont de milieu-impact van 2.500 voedingsproducten
  PREMIUM

  Colruyt lanceert als eerste Eco-Sco­re: code toont de milieu-im­pact van 2.500 voedings­pro­duc­ten

  Hoe (on)gezond een voedingsproduct is, lezen we dankzij de Nutri-Score tegenwoordig makkelijk van de meeste verpakkingen af. Om ook de milieu-impact van voedingsproducten te illustreren, lanceert warenhuisketen Colruyt vandaag als eerste in ons land de Eco-Score. Een eenvoudige kleur- en lettercode toont voortaan hoe milieu(on)vriendelijk dat potje magere yoghurt, die fles olijfolie of dat pak gemalen koffie in uw winkelkar is. “Dit zal vooral de ‘stille meerderheid’ die beseft dat ze haar koopgedrag moet aanpassen, helpen ecologischer te winkelen.”
 2. HelloFresh? Foodbag? Of toch iets anders? De 6 grootste leveranciers van maaltijdboxen vergeleken
  PREMIUM

  HelloFresh? Foodbag? Of toch iets anders? De 6 grootste leveran­ciers van maaltijd­boxen vergeleken

  HelloFresh is een van de grote winnaars van de coronacrisis: het Duitse bedrijf zag zijn omzet in het coronajaar ruimschoots verdubbelen. Maar HelloFresh is niet de enige leverancier van maaltijdboxen. Welke verschillen zitten er tussen leveranciers? En is de ene box zijn geld meer waard dan de andere? Wij keuren de kwaliteit, verpakking en originaliteit van telkens drie gerechten bij de zes grootste aanbieders.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"