Ex-veldrijder Niels Albert.
Volledig scherm
PREMIUM
Ex-veldrijder Niels Albert. © Shutterstock, Jan De Meuleneir / Photo News

"Koop je fiets nooit online": Niels Albert en drie andere ex-coureurs vertellen waarop je moet letten bij de aankoop van een stadsfiets

Die drie kilometer naar de bakker en de slager? Tien kilometer naar je werk? Dat kan best met een stadsfiets. En, neen: het hoeft géén elektrische fiets te zijn. “Een goede stadsfiets is beter dan een slechte elektrische”, klinkt het. Maar koop je dan het best een met 3, 7 of 21 versnellingen? Welk zadel en stuur zijn je beste opties? En wat moet het kosten? Vier ex-coureurs en fietsenmakers, Niels Albert, Johan Wannijn, Rik Van Linden en Etienne De Wilde geven advies voor je aankoop.

  1. Topkinesist Lieven Maesschalck deelt zijn beste advies voor startende joggers: “Wissel regelmatig van ondergrond”
    PREMIUM

    Topkine­sist Lieven Maesschal­ck deelt zijn beste advies voor startende joggers: “Wissel regelmatig van ondergrond”

    Nog nooit een rondje gelopen, maar begint het met de eerste lentezon toch te kriebelen? Rep je dan vooral naar de sportwinkel, want iederéén kan leren joggen, als je het verstandig aanpakt. “Kies eerst en vooral de juiste loopschoenen en leer luisteren naar je lichaam”, tipt topkinesist Lieven Maesschalck. “Als je teveel ineens wil, is de kans groot dat je geblesseerd raakt.” Hij legt uit wat je nodig hebt en toont de beste oefeningen om op te warmen en te stretchen.