De meeste vrouwen ervaren eerder algemene haaruitval, waar mannen vaker last hebben van opvallende kale plekken.
Volledig scherm
De meeste vrouwen ervaren eerder algemene haaruitval, waar mannen vaker last hebben van opvallende kale plekken. © Shutterstock / PPstudio

Klopt het dat de menopauze kan zorgen voor haarverlies?

De meeste vrouwen kijken niet uit naar de menopauze. Maar wist je dat dit lichamelijk proces ook aan de basis kan liggen van haarverlies? Martijn Peters, HLN-wetenschapsexpert, duikt in de research.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. “Vetcellen sterven af bij koude temperaturen van 4°C”: met cryolipolyse kan je je vet laten wegvriezen
  PREMIUM

  “Vetcellen sterven af bij koude temperatu­ren van 4°C”: met cryolipoly­se kan je je vet laten wegvriezen

  Vetcellen die onder invloed van koude verdwijnen als sneeuw voor de zon. Cryolipolyse klinkt als de gedroomde oplossing om zonder operatie van plaatselijke vetophopingen verlost te geraken. “Het principe is geniaal, maar net zoals elke techniek heeft het beperkingen”, nuanceert plastisch chirurg Jan Vermeylen. Hij legt uit in welke gevallen vetbevriezing kan helpen, of het pijn doet en hoeveel het kost.
 2. Wouter Torfs (64) deelt zijn financiële lessen: “Ik heb enkele keren in goed vertrouwen geld geleend dat nooit is terugbetaald”
  PREMIUM

  Wouter Torfs (64) deelt zijn financiële lessen: “Ik heb enkele keren in goed vertrouwen geld geleend dat nooit is terugbe­taald”

  33 jaar lang was Wouter Torfs (64) CEO van zijn familiebedrijf dat hij uitbouwde tot dé schoenenketen van het land. Sinds enkele maanden staat de geboren ondernemer aan het hoofd van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW). We vroegen hem welk advies hij zou geven aan zijn 20-jarige zelf en wat zijn financiële toppers en missers zijn. “Het is altijd makkelijk om decennia later wijze uitspraken te doen.”