Getty Images/Science Photo Libra
Volledig scherm
© Getty Images/Science Photo Libra

KLOPT DAT. Kan je aan iemands pupillen zien of hij/zij verliefd is?

Onze pupillen zijn niet altijd even groot. Dat is heel normaal, want zij passen zich aan afhankelijk van de hoeveelheid licht. Maar sommigen beweren je pupillen ook groter worden als je naar iemand kijkt op wie je verliefd bent. Klopt dat? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zocht uit of je ogen je romantische bedoelingen kunnen verraden.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. "Ik val altijd op slechte mannen." Nathalie (30) is eeuwige single, seksuoloog Wim Slabbinck geeft raad
  PREMIUM

  "Ik val altijd op slechte mannen." Nathalie (30) is eeuwige single, seksuoloog Wim Slabbinck geeft raad

  “Mijn grootste angst was altijd al om ‘een single dertiger’ te zijn. En kijk: dat ben ik nu." Voor haar dertigste wou Nathalie met een man samen een toekomst uitbouwen. Maar ze valt telkens op de verkeerde types. “Mannen waarvoor ik veel moeite moet doen, maar die zelf geen interesse in me hebben.” Ze ontwikkelt stilaan een angst om zich open te stellen en begint de hoop te verliezen. Seksuoloog Wim Slabbinck geeft haar gericht datingadvies. “Vis in een vijver die kwaliteit biedt.”