Kim De Backer en haar man Hans Heylen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim De Backer en haar man Hans Heylen. © Steven Richardson

Kim (43) en Hans (55) beseften de afgelopen maanden hoe belangrijk spaargeld is: “Net drie maanden geleefd van 850 euro”

Zoveel verdien ikOnze redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Hun huis is afbetaald en kinderen hebben ze niet, wat maakt dat Kim De Backer en Hans Heylen comfortabel kunnen leven. Al hebben ook zij een financieel lastige periode achter de rug. “Tijdens de tweede lockdown heb ik eenmalig een overbruggingspremie van 1.000 euro gekregen, maar ik heb een half jaar niet gewerkt”, zegt Kim.

 1. Groentekok Frank Fol test schilmesjes en deelt zowel een 2 als een 10 uit: “Deze kost amper drie euro, maar is zijn geld niet waard”
  PREMIUM

  Groentekok Frank Fol test schilmes­jes en deelt zowel een 2 als een 10 uit: “Deze kost amper drie euro, maar is zijn geld niet waard”

  Als er één hulpmiddel onmisbaar is in de keuken, is het wel een aardappelmesje, maar velen springen te nonchalant om met hun snijmateriaal, vindt Frank Fol, officieel dé Groentekok van België. “Een goed mesje dat meteen na gebruik wordt schoongemaakt, gaat levenslang mee”, gelooft hij. En daarvoor hoef je niet per se te investeren in het duurste exemplaar op de markt, blijkt uit zijn test. De kok nam tien exemplaren onder de loep: van Brabantia tot een mesje van Hema.
 2. Verzwijg jij aankopen voor je partner? Financieel vreemdgaan is evengoed bedriegen. Zo praat je over geld als koppel
  PREMIUM

  Verzwijg jij aankopen voor je partner? Financieel vreemdgaan is evengoed bedriegen. Zo praat je over geld als koppel

  De nieuwste vorm van overspel heeft niets vandoen met verliefdheid of lust, wel met je portemonnee. Verzwijg jij aankopen voor je partner? Hou je schulden achter? Of heb je een geheime spaarrekening? Dan ga je financieel vreemd. Een op de vijf noemt ‘financiële ontrouw’ het grootste relationele struikelblok. En toch vindt een kwart van de koppels het lastig om over geld te praten. Niet gezond, weten relatietherapeute Chloé De Bie en budgetcoach Sara Van Wesenbeeck. Ze lichten toe hoe en waarom je het met je partner over centen moet hebben. “Voor seks en geld gaat dezelfde gulden regel op: gooi je ideeën op tafel voor er zich problemen voordoen.”
 3. Dicht bij de natuur en tussen de dieren: deze jobs kan je doen in de landbouwsector
  Jobat

  Dicht bij de natuur en tussen de dieren: deze jobs kan je doen in de landbouw­sec­tor

  De werkgelegenheid in de landbouw slinkt, maar dat wil niet zeggen dat er geen boeiende jobs meer te rapen vallen. Hoewel sinds de jaren 80 wel 62% van de banen in de primaire sector verloren is gegaan, blijft landbouw belangrijk voor ons land, goed voor 5,3% van de Belgische export. De uitvoer van voedingswaren, drank en tabak meegerekend, is zelfs verantwoordelijk voor 11,4%. Jobat.be belicht de mogelijkheden die de sector vandaag biedt.