Kim De Backer en haar man Hans Heylen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim De Backer en haar man Hans Heylen. © Steven Richardson

Kim (43) en Hans (55) beseften de afgelopen maanden hoe belangrijk spaargeld is: “Net drie maanden geleefd van 850 euro”

Zoveel verdien ikOnze redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Hun huis is afbetaald en kinderen hebben ze niet, wat maakt dat Kim De Backer en Hans Heylen comfortabel kunnen leven. Al hebben ook zij een financieel lastige periode achter de rug. “Tijdens de tweede lockdown heb ik eenmalig een overbruggingspremie van 1.000 euro gekregen, maar ik heb een half jaar niet gewerkt”, zegt Kim.

 1. Verzwijg jij aankopen voor je partner? Financieel vreemdgaan is evengoed bedriegen. Zo praat je over geld als koppel
  PREMIUM

  Verzwijg jij aankopen voor je partner? Financieel vreemdgaan is evengoed bedriegen. Zo praat je over geld als koppel

  De nieuwste vorm van overspel heeft niets vandoen met verliefdheid of lust, wel met je portemonnee. Verzwijg jij aankopen voor je partner? Hou je schulden achter? Of heb je een geheime spaarrekening? Dan ga je financieel vreemd. Een op de vijf noemt ‘financiële ontrouw’ het grootste relationele struikelblok. En toch vindt een kwart van de koppels het lastig om over geld te praten. Niet gezond, weten relatietherapeute Chloé De Bie en budgetcoach Sara Van Wesenbeeck. Ze lichten toe hoe en waarom je het met je partner over centen moet hebben. “Voor seks en geld gaat dezelfde gulden regel op: gooi je ideeën op tafel voor er zich problemen voordoen.”
 2. Naar Spanje verhuizen en met 1.200 euro per maand toekomen: dit is hoe de Belgische Chris (33) het aanpakte
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Naar Spanje verhuizen en met 1.200 euro per maand toekomen: dit is hoe de Belgische Chris (33) het aanpakte

  Onze redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Chris Vleeschouwers (33) verloor haar hart aan Spanje én haar nieuwe vriend, Daniel Fullana Samper (50). Maar van de liefde alleen, kan je helaas niet leven. Zeker niet in een land dat ongemeen hard wordt getroffen door de coronacrisis. Het koppel zag hun budget dan ook zwaar slinken. “Ik moet het nu met 1.500 euro minder doen dan in België.”
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. “Deze inheemse plant is ijzersterk en doet het goed op zowat elke niet te droge plek”: de mooiste bessen voor meer kleur (en vogels) in je wintertuin
  PREMIUM

  “Deze inheemse plant is ijzersterk en doet het goed op zowat elke niet te droge plek”: de mooiste bessen voor meer kleur (en vogels) in je wintertuin

  Veel struiken zorgen in de herfst voor extra leven in de tuin, met hun mooi verkleurend blad. Maar sommige doen er nog een schepje bovenop en prijken nu ook met prachtige, opvallende bessen. Plant er minstens één in je tuin voor nog meer kleur, tipt onze tuinexperte Laurence Machiels. Van de Gelderse roos tot de pindakaasboom: deze toppers heeft ze voor je geselecteerd. Je doet er ook vogels een plezier mee, want zij smullen vaak van de bessen.