Luc Bellings.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings. © rvb

“Kies stukken vlees die van nature nog vet hebben”: topchef Luc Bellings legt uit hoe je je vlees perfect bakt op de BBQ

Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.”

9 reacties

 • Rachel Janssens

  3 weken geleden
  Ook ik vind vlees of vis belangrijk net als de bijgerechten. Helaas blijven veel mensen vasthouden aan de ouderwetse manier van barbecuen en wordt er ook zelden rekening gehouden met vegetariërs of veganisten. Maar het neemt niet weg dat ik een barbecue altijd apprecieer. Gezellig samen buiten eten, iedereen die erbij kan zijn, de geur van het houtskool, lekker ongedwongen eten en drinken. Gewoon genieten. Niets heerlijkers toch?
 • Marc Geerts

  3 weken geleden
  Als het vlees in de pan gebakken wordt dan is het inderdaad beter van smaak, maar een stuk vlees met een stukje het op de BBQ heeft in het geheel niet hetzelfde effect.
 • nicole desseyn

  4 weken geleden
  Een banaan in aluminium wel eerst scheurtje in de pel schepje bruin suiker erin voor de kinderen en voor de anderen een scheutje cointreau erin lekker dessertje!!
 • Andy De Schieter

  4 weken geleden
  Iedereen bakt zijn of haar vlees zoals ie zelf wilt. ALS ik biefstuk eet, moet dat goed doorbakken zijn en dat is mijn keuze. Een kok hoeft daar niet over te beslissen.
 • johan commère

  4 weken geleden
  Hij heeft 100% gelijk en niet alleen voor de barbecue . Het beste vlees , de beste smaak , sappig kan je enkel en alleen hebben met een stuk vet aan het vlees !