Luc Bellings.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings. © rvb

“Kies stukken vlees die van nature nog vet hebben”: topchef Luc Bellings legt uit hoe je je vlees perfect bakt op de BBQ

Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.”

10 reacties

 • GEERT ENGELS

  2 maanden geleden
  Vlees vinden met vet aan is heden ten dage niet gemakkelijk meer met als resultaat dat je nog weinig goed vlees vindt.
 • Rachel Bonte

  4 maanden geleden
  Ook ik vind vlees of vis belangrijk net als de bijgerechten. Helaas blijven veel mensen vasthouden aan de ouderwetse manier van barbecuen en wordt er ook zelden rekening gehouden met vegetariërs of veganisten. Maar het neemt niet weg dat ik een barbecue altijd apprecieer. Gezellig samen buiten eten, iedereen die erbij kan zijn, de geur van het houtskool, lekker ongedwongen eten en drinken. Gewoon genieten. Niets heerlijkers toch?
 • Marc Geerts

  4 maanden geleden
  Als het vlees in de pan gebakken wordt dan is het inderdaad beter van smaak, maar een stuk vlees met een stukje het op de BBQ heeft in het geheel niet hetzelfde effect.
 • nicole desseyn

  4 maanden geleden
  Een banaan in aluminium wel eerst scheurtje in de pel schepje bruin suiker erin voor de kinderen en voor de anderen een scheutje cointreau erin lekker dessertje!!
 • Andy De Schieter

  4 maanden geleden
  Iedereen bakt zijn of haar vlees zoals ie zelf wilt. ALS ik biefstuk eet, moet dat goed doorbakken zijn en dat is mijn keuze. Een kok hoeft daar niet over te beslissen.
 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.