Een van Karens beste aankopen is haar draadloze Dyson-stofzuiger (350 euro): “Door de katten stofzuig ik minstens twee keer per dag.”
Volledig scherm
PREMIUM
Een van Karens beste aankopen is haar draadloze Dyson-stofzuiger (350 euro): “Door de katten stofzuig ik minstens twee keer per dag.” © Steven Richardson

Karen (34) kan zich veel minder permitteren sinds haar scheiding: “Gelukkig heb ik amper op mijn loon moeten inleveren tijdens de lockdown”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Ze houdt van shoppen én van haar twee katten, en daar geeft Karen (34) dan ook het grootste deel van haar inkomen aan uit. “Vorig jaar hebben Thor en Lilly mij om en bij de 1.400 euro gekost, alleen al aan de dierenarts”, zegt ze. En dat terwijl ze het door haar scheiding met een pak minder moet stellen. “Grote uitgaven doe ik alleen als ik een bonus of mijn dertiende maand heb gekregen.”

  1. “Scheiden met onderlinge toestemming kost zo'n 1.000 euro, voor de rechtbank ben je een veelvoud kwijt”: hoe voorkom je een vechtscheiding?
    PREMIUM

    “Scheiden met onderlinge toestem­ming kost zo'n 1.000 euro, voor de rechtbank ben je een veelvoud kwijt”: hoe voorkom je een vechtschei­ding?

    Net als in juni en juli 2020 schoten de Belgische echtscheidingscijfers in december flink de hoogte in. Opmerkelijk: de meesten deden dat met onderlinge toestemming, waar geen gerechtelijke procedure bij komt kijken. Hoe slaag ook jij erin om als vrienden uit elkaar te gaan? Hoe zorg je voor de beste regeling voor je kinderen? En hoe vermijd je een financiële vechtscheiding? Twee experts helpen je op weg.