Een container in Gent als kangoeroewoning en/of als mantelzorgwoning (links). Belastingexpert Michel Maus (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Een container in Gent als kangoeroewoning en/of als mantelzorgwoning (links). Belastingexpert Michel Maus (rechts). © Stido, Jan De Meuleneir/Photo News

Kangoeroewonen steeds populairder, maar welke fiscale gevolgen heeft dat? Onze belastingexpert legt uit

De evolutie van de vastgoedmarkt heeft ertoe geleid dat meer en meer mensen op zoek gaan naar alternatieve woonvormen. Een van de woonvormen die de laatste jaren aan een sterke opmars bezig is, is het zogenaamde ‘zorgwonen’, in de volksmond misschien beter gekend als het ‘kangoeroewonen’. Daarbij creëert iemand een afzonderlijke woonentiteit om een hulpbehoevende persoon zoals de (groot)ouders te huisvesten en te verzorgen. Een nobele gedachte, maar welke fiscale gevolgen heeft dat? Onze belastingexpert Michel Maus belicht de voor- én nadelen.

10 reacties

 • jef wouters

  1 jaar geleden
  veel te veel regeltjes met de bedoeling geld binnen te halen in belgie
 • Donald Borremans

  1 jaar geleden
  Promoten om daarna te belasten, typisch Belgisch !
 • Gerda Haubourdyn

  1 jaar geleden
  Als ze iets promoten hou je dan maar goed vast. Zonnepanelen oh de beste investering. Maar achteraf klonk een ander liedje. Aan alles zit een fiscaal geurtje.
 • Maarten Waegemans

  1 jaar geleden
  Of je kan het doen voor die (groot)ouders zelf en niet voor het geld. Maar dat is blijkbaar geen optie.
 • patsy heirbaut

  1 jaar geleden
  Ze hebben weer geld geroken!
 1. Fiscaal expert waarschuwt voor belastingen op woon-werkverkeer: “Wie straks voor ander vervoermiddel dan auto kiest, kan veel besparen”
  PREMIUM

  Fiscaal expert waarschuwt voor belastin­gen op woon-werkver­keer: “Wie straks voor ander vervoermid­del dan auto kiest, kan veel besparen”

  “Wie niet kiest voor Koning Auto, kan tot duizenden euro’s besparen.” Volgens onze belastingexpert Michel Maus zijn velen niet op de hoogte van de belastingen op hun woon-werkverkeer. Nochtans kan de keuze van je vervoersmiddel grote gevolgen hebben op hoeveel kosten je fiscaal in mindering kan brengen. De belastingexpert ontwart het fiscale kluwen en legt uit hoe je zoveel mogelijk kan besparen zodra je weer naar het werk mag gaan.
 2. EXCLUSIEF. Kijk mee in de keuken van 6 bekende Belgische sterrenchefs: hoe gaat het er achter de schermen aan toe?
  Play
  Michelinsterren 2022

  EXCLUSIEF. Kijk mee in de keuken van 6 bekende Belgische sterren­chefs: hoe gaat het er achter de schermen aan toe?

  Maandag 23 mei vindt het jaarlijkse hoogtepunt van de gastronomie plaats: de Michelingids deelt (nieuwe) sterren uit. Dat een ster een grote bekroning op hard werk is, weet iedereen, maar wat gebeurt er achter de schermen? En wat verandert er als je er een in de wacht sleept? HLN Eten geeft een exclusieve inkijk in de keuken van Viki Geunes (***), Michaël Vrijmoed (**), Bart Desmidt (**), Marcelo Ballardin (*), Dominique Tondeurs (*) en Hendrik Dierendonck & Timon Michiels (*).