Bliksem boven Leuven
Volledig scherm
PREMIUM
Bliksem boven Leuven © Kevin Van Camp

Kan je zelf voorspellen of het al dichtbij is? Welke voorzorgsmaatregelen neem je best in huis? Expert beantwoordt 10 vragen over onweer

In de loop van de namiddag komen er vanuit Frankrijk felle onweersbuien opzetten, met lokaal zeer veel regen op korte tijd. Dat meldt het KMI, dat ook code oranje voor onweer afkondigde vanaf vrijdagnamiddag. Hoe bepaal je of het nog veraf is? Klopt het dat je stekkers in huis beter uittrekt om schade te voorkomen? En wat als je toch in een hevig onweer belandt? Wij vroegen het aan Dieter Poelman, bliksemexpert bij het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI).

  1. OVERZICHT. Zo hevig ging onweer tekeer in ons land: videobeelden tonen flinke hagelbuien en ondergelopen straten
    Weernieuws

    OVERZICHT. Zo hevig ging onweer tekeer in ons land: videobeel­den tonen flinke hagelbuien en ondergelo­pen straten

    De intense onweersbuien hebben ons land verlaten richting onze noorderburen. Vannacht blijft het zwaarbewolkt en vallen er verspreid in het land nog buien die onweerachtig kunnen zijn. Dat meldt het KMI. Voordat de onweersbuien het land verlieten, hebben ze heel wat schade veroorzaakt. Op heel wat plaatsen was er sprake van wateroverlast, overstromingen en modderstromen. Een overzicht.