HLN Energiedag
Volledig scherm
HLN Energiedag © Photonews

“Kan ik zelf te weten komen hoeveel ik ga moeten bijbetalen?” 5.000 vragen en 200.000 Vlamingen volgden live de HLN Energiedag

Het HLN Energiepanel beantwoordde 6 uur lang live uw energievragen. Meer dan 200.000 mensen volgden onze livestream en blog met antwoorden op de voet. Onze 7 experts kregen meer dan 5.000 vragen. U kan deze namiddag de 100 meest gestelde vragen en antwoorden terugvinden in een overzichtelijk artikel. Bedankt om zo massaal af te stemmen op het HLN Energiepanel. Herlees hieronder de liveblog.

  1. Belg eet gemiddeld 158 gram rood vlees per dag, waarvan de helft bewerkt: hoe (on)gezond is dat nu écht?
    PREMIUM

    Belg eet gemiddeld 158 gram rood vlees per dag, waarvan de helft bewerkt: hoe (on)gezond is dat nu écht?

    “Rood vlees is ongezond”, klinkt het overal in voedingsadviezen. Toch eet de Belg volgens de recentste cijfers van Statbel uit 2021 gemiddeld 154 gram rood vlees per dag. Uit een nieuwe studie van BV-OECO blijkt dat één vijfde van de Belgen ermee wil minderen. “Mensen die vaker rood vlees kiezen, hebben wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker dan mensen die veel kip eten”, vertelt bio-ingenieur Stefaan de Smet. Wat doet het écht met je lichaam? En vanaf wanneer wordt het ongezond?