Joris Jansen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Jansen. © Steven Richardson

Joris (29) nam ontslag en startte een bedrijf in duurzame poetsproducten: “Ik teer op mijn spaargeld, maar ik ben nu veel gelukkiger”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week: Joris Jansen (29). Hij gaf zijn job op voor zijn passie en stopte zijn spaarcenten in een eigen bedrijf van reinigingsproducten op basis van probiotica. “Ik hoop mezelf straks een basisloon van 1.500 euro uit te keren, maar dat gaat momenteel nog niet. Met wat er overblijft van mijn spaargeld, zo’n 30.000 euro, kan ik in het slechtste geval nog enkele jaren verder.” Hij vertelt hoe hij elke maand de eindjes aan elkaar knoopt. 

 1. Caroline (43) en Kris (49) zijn echte levensgenieters sinds het overlijden van twee familieleden: “We werken keihard voor ons geld, maar we vergeten ook zeker niet te leven”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Caroline (43) en Kris (49) zijn echte levensge­nie­ters sinds het overlijden van twee familiele­den: “We werken keihard voor ons geld, maar we vergeten ook zeker niet te leven”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Kinderen hebben Kris en Caroline niet, wél twee chihuahua’s en een online marketingbureau dat ze samen runnen. Dankzij corona zagen ze hun omzet het afgelopen jaar verdubbelen. “Met een beetje geluk halen we in 2021 de 120.000 euro”, zeggen ze. En dat geluk was absoluut welkom. Caroline moest al veel te vroeg afscheid nemen twee dierbaren. Samen vertellen ze hoe ze elke maand hun financiën beheren.
 2. Nelle (29) en Jonas (29) investeerden volop in hun eigen woning: “Momenteel kunnen we amper sparen, ook niet voor de kinderen”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Nelle (29) en Jonas (29) investeer­den volop in hun eigen woning: “Momenteel kunnen we amper sparen, ook niet voor de kinderen”

  Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Sinds ze hun laatste spaarcentjes in nieuwe ramen investeerden, hebben Nelle en Jonas geen reservepotje meer. “En dat baart mij toch wel een beetje zorgen”, bekent Nelle. “Als er nu een grote rekening zoals de verzekering of kadastraal inkomen in de bus valt, is het slikken.” Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.
 3. Conny (56) leeft van een ziekte-uitkering: “Kleren uit de kringwinkel van 5 euro. Mijn ex-man vond het vreselijk”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Conny (56) leeft van een ziek­te-uitkering: “Kleren uit de kringwin­kel van 5 euro. Mijn ex-man vond het vreselijk”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Om haar depressie te lijf te gaan, ontwikkelde Conny Valvekens (56) haar eigen medicijn: de oprichting van een buurthuis. Al vier jaar lang helpt de voormalige onderneemster zo heel wat minderbedeelde dorpsgenoten. Maar nu haar eigen huwelijk is stukgelopen, kampt Conny zelf ook met financiële problemen. “Elke maand heb ik amper 180 euro om van te leven.” Ze vertelt hoe ze de eindjes aan elkaar knoopt.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen