Nick Mathé met zijn hond.
Volledig scherm
PREMIUM
Nick Mathé met zijn hond. © Steven Richardson

Job kwijt door corona, een relatiebreuk en een hypotheek af te betalen: dit is hoe de 44-jarige Nick het aanpakt

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Het afgelopen jaar zat Nick Mathé (44) in de hoek waar de zwaarste klappen vielen. De coronacrisis kostte de event organiser zowat 80% van zijn omzet. Bovendien kwam de overheid, na het stuklopen van zijn relatie, ook nog eens aankloppen voor een miserietaks van duizenden euro’s op zijn huis. Hij vertelt hoe hij elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.

 1. Een hypotheek afbetalen van 1.500 euro, een baby van bijna 2 jaar én nog kunnen sparen: zo pakt het jonge koppel Elke (31) en Joey (33) het aan
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Een hypotheek afbetalen van 1.500 euro, een baby van bijna 2 jaar én nog kunnen sparen: zo pakt het jonge koppel Elke (31) en Joey (33) het aan

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Maandelijks storten Elke (31) en Joey (33) elk 1.500 euro op hun gemeenschappelijke rekening waarmee ze hun hypotheek en vaste kosten betalen. De rest van hun inkomen belandt op hun persoonlijke rekening en spenderen ze elk naar eigen goeddunken. “De oudere generatie vindt dat misschien raar, maar aparte rekeningen geven je een zekere vorm van privacy en onafhankelijkheid”, vindt het koppel. Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar