Dokter Marleen Finoulst waarschuwt voor de gevaren van dokter Google: “Heel wat websites verkondigen zaken die niet correct zijn om de aandacht te trekken en je te overtuigen om verder te klikken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter Marleen Finoulst waarschuwt voor de gevaren van dokter Google: “Heel wat websites verkondigen zaken die niet correct zijn om de aandacht te trekken en je te overtuigen om verder te klikken.” © Shutterstock, rv

Jezelf ziek gegoogeld? Dit zijn de symptomen van ‘cyberchondria’ en dit kan je eraan doen

Symptomen googelen, stiekem doen we het allemaal. Maar voor je het weet raak je ervan overtuigd dat je hoofdpijn wijst op een hersentumor, de tintelingen in je been het eerste teken zijn van MS of dat je kortademigheid veroorzaakt wordt door een hartprobleem. Cyberchondrie, heet deze angst. Voormalig huisarts, gezondheidsjournalist en auteur Marleen Finoulst waarschuwt: “Eens je met zo’n diagnose in je hoofd zit is het erg moeilijk om ervan af te raken.”

  1. “Meer dan de helft van alle pannes kan je zelf oplossen”: onze motorexpert legt uit wat in je toolkit hoort
    PREMIUM

    “Meer dan de helft van alle pannes kan je zelf oplossen”: onze motorex­pert legt uit wat in je toolkit hoort

    Iedereen kan wel eens een motorpanne hebben. Wie maar genoeg kilometers maakt, krijgt ooit te maken met een platte band, benzinepanne of losgetrilde bout. Ingewikkelde elektronica is moeilijker te repareren naast de weg, maar in 90 procent van alle pechgevallen gaat het om simpele zaken die je kan verhelpen met de kleine toolkit die onze motorexpert Arno Jaspers heeft samengesteld: “Deze kleine gereedschapsset onder je duozadel maakt vaak het verschil tussen vijf minuten vertraging of wachten op de sleepdienst.”