Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Je wagen online samenstellen? Onze auto-expert legt uit hoe je eraan begint én wat de valkuilen zijn

Geen Autosalon op de Heizel dit jaar, en dus geen kans om rechtstreeks bij de dealers onder gunstige voorwaarden een nieuwe auto te kopen. Veel automerken pakken online wel uit met tal van promoties. Daarvoor kan je een auto samenstellen via een online configurator. Onze autojournalist Joost Bolle legt uit hoe je dat aanpakt zonder veel te veel geld uit te geven. “Online offertes zijn altijd duurder dan wat je bij de garagist krijgt.”

12 reacties

 • Frans Van Hoyweghen

  2 jaar geleden
  Als ik dat zo lees gaat iedereen te voet gaan binnen enkele jaren.
 • Willy VDH

  2 jaar geleden
  Mijn autos koop ik in Duitsland, altijd goedkoper en full-option. Tip vraag steeds de vin nummer, met deze kan je checken of de wagen een ongeval heeft gehad. Let ook op dat je een europese versie hebt.
 • pascal Vanderlinden

  2 jaar geleden
  Auto word minder en minder interessant. Stilstaan in file die steeds langer worden. Van de ene put in de andere rijden op ons slecht wegennet. Overal waar je auto achterlaat kost het parkeergeld waar je niks aan hebt. Zone 30 in alle steden + fietsstroken waar je 15 per uur rijd. Drempels en verkeersremmers die alles 10 x rapper doet verslijten. Onderhoudskosten bijna niet meer betaalbaar. Circulatieplan = vrijheid wagen is weg. Fietsers rijden je voorbij alsof je stilstaat !
 • Louise Maertens

  2 jaar geleden
  Koop maar best geen electrische auto, over een paar jaar lig je er zeker en vast dubbel en dik op met zo een regering. Meer electrische wagens is minder brandstof is minder inkomsten voor de Staat. Maar er liggen al plannen klaar om dit verlies in te halen via taksen en electriciteitsfacturen.
 • Luc Vanheste

  2 jaar geleden
  Twee jaar geleden kocht ik mijn Audi A3 berline. Ik vroeg de prijs van de goedkoopste versie zonder opties. Dan vroeg ik wat hun uiterste prijs kon zijn. Ze wrongen zich in allerlei bochten om mij tegemoet te komen. Ik deed nog eens 3600€ van de prijs af en bestelde dan nog enkele opties die ik er graag bij had. Op het eind van de rekening wil een verkoper altijd een deal sluiten.