Van links naar rechts: Olivia (12), Jessica (40) en Joaquin (13)
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Olivia (12), Jessica (40) en Joaquin (13) © Steven Richardson

Je tieners goed opvoeden, hoe doe je dat? Zo pakt alleenstaande mama Jessica (40) het aan: “Streng als het moet, maar onderhandelen kan en mag”

Omdat hun papa in de Dominicaanse Republiek woont, staat Jessica (40) al heel lang alleen in voor de opvoeding van haar twee kinderen. “Ik hecht veel belang aan openheid en stel me ook zelf kwetsbaar op. Maar een ‘Hotel Mama’ is het hier niet.”  Kinderpsychiater Peter Adriaenssens bevestigt dat je bij pubers best regels blijft stellen, maar ook ruimte moet laten voor debat.

 1. Week tegen Pesten: wat bepaalt of je kind populair is op school en hoe kan je als ouder daarbij helpen? “Laat je kind al vroeg zijn sociale vaardigheden oefenen”
  PREMIUM

  Week tegen Pesten: wat bepaalt of je kind populair is op school en hoe kan je als ouder daarbij helpen? “Laat je kind al vroeg zijn sociale vaardighe­den oefenen”

  Van 5 tot 12 februari is het de Week tegen Pesten, nog altijd een fenomeen op elke speelplaats. De factor die bepaalt wie er het slachtoffer van is? Populariteit, meestal. ‘Erbij horen’ speelt enorm bij kinderen, en meer nog bij tieners. Zeker nu likes en volgers op sociale media meespelen. Wat bepaalt of een kind populair is of niet en kan je daar als ouder een rol in spelen? Een professor pedagogische wetenschappen en een pestdeskundige lichten toe. “Als ouder kan je het goede voorbeeld geven.”
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king