Jeroen Wils
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Wils © Steven Richardson

“Je reputatie is wat ze over je zeggen als je niet in de kamer bent”: hoe creëer én bewaar je je goede naam?

Een goede naam opbouwen kan soms jaren duren, maar één grote misstap en je bent hem weer kwijt. Hoe kan je je reputatie opbouwen en – minstens even belangrijk – bewaren in moeilijke tijden? We vroegen het aan reputatiecoach Jeroen Wils. “Nog nooit werd er door sociale media en pers op zo’n volhardende manier jacht gemaakt op iemands reputatie.”

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Reputatiecoach Jeroen Wils ziet elke dag blunders in showbizzland: “Sihame maakt dezelfde fouten als Bart De Pauw”
  PREMIUM
  Showbizz

  Reputatie­coach Jeroen Wils ziet elke dag blunders in showbizz­land: “Sihame maakt dezelfde fouten als Bart De Pauw”

  Reputaties. Je kan ze sneller kraken dan maken. Vraag dat maar aan pakweg Sihame El Kaouakibi, Bart De Pauw en Eddy Demarez. Met de snelheid waarmee het lijstje blunders groeit, wordt reputatiecoach straks nog een knelpuntberoep. Jeroen Wils (54) is het nu al en schreef er een boek over. Wij spraken hem over het belang van authenticiteit, de rehabilitatie van De Pauw en de meest gemaakte fouten bij onze bekende gezichten. “De reputatie van Eddy Demarez kan nog worden rechtgetrokken, als hij één ding doet.”
 1. Hoe slim is een belegging in ‘afslankspuitjes’ zoals Ozempic? “Dit middel blijft nodig, dus het kan een echte bestseller worden”
  PREMIUM

  Hoe slim is een belegging in ‘afslank­spuit­jes’ zoals Ozempic? “Dit middel blijft nodig, dus het kan een echte bestseller worden”

  Kim Kardashian doet het. Elon Musk ook. En als zij iets in beweging zetten, volgen meestal velen. We hebben het over de trend om moeiteloos kilo’s te verliezen met Ozempic en Mounjaro: medicijnen die eigenlijk bedoeld zijn voor diabetici. Kan je daar als belegger ook aan verdienen? Onze geldexpert Pascal Paepen maakt de rekensom: “Geneesmiddelenproducenten zullen de komende decennia nog veel geld verdienen.”
 2. “Een boom in je tuin is een goede bescherming tegen de komende zomerhitte”: onze tuinexperte toont je de mooiste bomen op ieders maat
  PREMIUM

  “Een boom in je tuin is een goede bescher­ming tegen de komende zomerhitte”: onze tuinexper­te toont je de mooiste bomen op ieders maat

  De beste remedie tegen nog eens zo’n hete zomer? Onze tuinexperte Laurence Machiels weet raad: Plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. “Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.”
 3. Eetgeluiden van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?

  Eetgelui­den van andere mensen: gewoon irritant of lijd je aan misofonie?

  Krakende chips in de cinema, een collega die met iets te veel smaak een appel eet of je tafelgenoot die z’n soep slurpend naar binnenwerkt: de kans dat jij je weleens ergert aan eetgeluiden is vrij groot. Maar als die geluiden een ontembare woede in je losmaken, heb je misschien wel last van de psychische aandoening misofonie. Professor Damiaan Denys legt uit wat het is en hoe je het kan behandelen. “Drie criteria bepalen of het deze aandoening is of niet.”