Geldexperte Véronique Goossens (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexperte Véronique Goossens (rechts). © Getty Images, Belfius

Je huis renoveren of een zwembad aanleggen met je aanvullend pensioen? Onze geldexpert legt uit hoe het werkt

Je bent 50 jaar en je wilt een huis kopen, voor jezelf of om te verhuren. Of je wil misschien renoveren of een vakantieverblijf in het buitenland kopen. Wist je dat je dan jouw extralegaal pensioen kan gebruiken om dat te financieren? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit hoe je het aanpakt. “Een vastgoedinvestering doen via je pensioenreserve is niet alleen een manier om het je financieel wat makkelijker te maken, je doet er zelfs fiscale voordelen mee.”

 1. Volgens deze expert wassen we allemaal verkeerd: “Niemand lijkt te weten dat je niet alleen op kleur moet sorteren”
  PREMIUM
  40

  Volgens deze expert wassen we allemaal verkeerd: “Niemand lijkt te weten dat je niet alleen op kleur moet sorteren”

  Wat er gebeurt als je rode sokken tussen je witte lakens wast, weet je vast wel. Maar weet je ook wat het effect is van te veel of te weinig wasmiddel toevoegen? Stond je er al bij stil dat je je trommel kunt overladen en dat je je kleding niet alleen op kleur en type textiel moet sorteren? Wasexpert Kris Hellebuyck legt uit hoe je je wasmachine optimaal laat presteren.
 2. Jonge mensen kunnen amper nog woning kopen: hoe interessant is cohousing? En wat met je belastingen? Fiscaal expert Michel Maus geeft advies
  PREMIUM

  Jonge mensen kunnen amper nog woning kopen: hoe interes­sant is cohousing? En wat met je belastin­gen? Fiscaal expert Michel Maus geeft advies

  Jonge mensen kunnen anno 2021 amper zelf nog een woning kopen. Belangrijkste reden zijn de vastgoedprijzen die vorig jaar enorm de lucht ingingen. Cohousing, waarbij je met verschillende gezinnen gaat samenhuizen, kan dan een oplossing bieden. Maar is cohousing ook interessant voor je belastingen? Onze belastingexpert Michel Maus legt uit. “Hoe meer personen er deelnemen aan het cohousingproject, hoe groter de kans dat het recht op het verlaagd registratierecht verloren gaat.”
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren