Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Je Globaal Medisch Dossier bepaalt wanneer je gevaccineerd wordt: wat is het? En wat zijn de voordelen? “Meer geld terug bij bezoek aan specialist”

Om uit te maken wie voorrang krijgt bij vaccinatie, baseren de huisartsen zich op het Globaal Medisch Dossier (GMD) van hun patiënten. Maar wist je dat dat GMD je ook recht geeft op een verhoogde terugbetaling bij doorverwijzing naar een specialist? En dat je zelf kan bepalen wie je dossier inkijkt? Maar hoeveel kost het? En zijn er nog voordelen? Prof. Johan Vansintejan (Huisartsgeneeskunde VUB) legt uit. 

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Mondmaskers meer dan halfjaar verplicht: wat zijn de gevolgen op je gezondheid, huid en geest? 5 experts geven uitleg
  PREMIUM

  Mondmas­kers meer dan halfjaar verplicht: wat zijn de gevolgen op je gezondheid, huid en geest? 5 experts geven uitleg

  Al negen maand verbergen we ons gezicht achter een masker. Eerst deden we dat schoorvoetend, met een flinke dosis wantrouwen. Uiteindelijk werd het verplicht en legden we ons erbij neer. Wat gebeurde er ondertussen achter dat masker? Wat zijn de gevolgen voor je gezondheid en geest? En wat als we het kapje weer af kan? Zullen we dan snel weer kussen of hoesten in elkaars buurt? Vijf specialisten aan het woord.