Dokter Aude Vanlander bespeekt de symptomen en behandeling van pancreaskanker.
Volledig scherm
PREMIUM
Dokter Aude Vanlander bespeekt de symptomen en behandeling van pancreaskanker. © Getty Images/ rv

Jaarlijks krijgen 1.800 Belgen de diagnose van pancreaskanker: “We weten dat een ongezonde levensstijl vaak een rol speelt”

Jaarlijks worden zo’n 1.800 Belgen getroffen door pancreaskanker, een van de meest agressieve soorten kankers. In april stierf zanger Arno aan de ziekte, en ook Ignace Crombé voert een zware strijd. Wat zijn de symptomen, hoe wordt het behandeld en wie wordt het vaakst getroffen? “Bij aanhoudende vage buikpijnklachten en onverklaarbaar gewichtsverlies kan je altijd best je arts raadplegen”, zegt Dr. Aude Vanlander.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Na getuigenis Leopold Lippens over leukemie: hoeveel mensen worden erdoor getroffen? Wat zijn de symptomen? En kan je ervan genezen?
  PREMIUM

  Na getuigenis Leopold Lippens over leukemie: hoeveel mensen worden erdoor getroffen? Wat zijn de symptomen? En kan je ervan genezen?

  De burgemeester van Knokke Leopold Lippens (79) lijdt aan leukemie, waarover hij openhartig vertelt aan onze krant. In september raakte ook al bekend dat de jonge doelman van Cercle Brugge Miguel Van Damme (27) voor de vierde keer strijdt tegen de vreselijke ziekte. Hoe ontstaat leukemie? Wie wordt er het vaakst door getroffen en is het te behandelen? Twee dokters geven uitleg. “Het is vaak gewoon brute pech.”