Isabel en Wim met hun zonen Jonas en Boris in het oude schoolgebouw waar Isabel een kantoorruimte huurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Isabel en Wim met hun zonen Jonas en Boris in het oude schoolgebouw waar Isabel een kantoorruimte huurt. © Steven Richardson

Isabel (47) en Wim (54) staken 130.000 euro in de renovatie van hun huis, maar hun inkomsten schommelen door corona: “Als we ruziemaken, gaat het over centen”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. De familie De Bie-Verhaert woont in Huisje Weltevree. Als er al eens gekibbeld wordt, dan is het wel vaak over geld. “De financiële onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt, drijft die discussies op de spits”, zegt het koppel. Wat de grote uitgaven betreft, zijn Isabel en Wim nochtans twee handen op één buik. Samen hebben ze al een fikse verbouwing overleefd die maar liefst 130.000 euro kostte. Ze vertellen hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knopen.

 1. “Een goede oriëntatie van de woning kan een verschil van 10 tot 30% uitmaken op het energieverbruik”: waar moet je op letten als je een huis koopt?
  PREMIUM

  “Een goede oriëntatie van de woning kan een verschil van 10 tot 30% uitmaken op het energiever­bruik”: waar moet je op letten als je een huis koopt?

  De huizenprijzen in Vlaamse centrumsteden blijven maar stijgen. Vooral jonge kopers worden uit de markt geprijsd. Overweeg je het zelf? Bereid je dan goed voor. Onze woonexpert Björn Cocquyt stelde een lijst op met twintig essentiële vragen die je als potentiële koper zeker moet stellen. Welke voorzieningen moet je absoluut in de buurt hebben, welke bijkomende kosten kunnen nog heel wat geld opslorpen, is de prijs realistisch en waarom wordt de woning verkocht?
 2. Karen (25) en Sam (25) zijn al 10 jaar samen maar wonen noodgedwongen nog thuis om geld opzij te kunnen zetten: “Maandelijks 1.500 euro sparen voor ons eigen huis”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Karen (25) en Sam (25) zijn al 10 jaar samen maar wonen noodgedwon­gen nog thuis om geld opzij te kunnen zetten: “Maande­lijks 1.500 euro sparen voor ons eigen huis”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Voorlopig wonen Karen en Sam, allebei 25, nog bij hun ouders, maar ze dromen van een eigen huis. Karen heeft al een spaarpotje opgebouwd met studeert nog. Sam zet, sinds hij werk heeft, elke maand 1.500 euro opzij, maar heeft nu minder inkomsten door corona. “We hopen om volgend jaar eindelijk ons huisje te kunnen kopen.”
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen