Een bezoek aan de sauna kan deugd doen, maar is het ook gezond?
Volledig scherm
PREMIUM
Een bezoek aan de sauna kan deugd doen, maar is het ook gezond? © Getty Images

Is naar de sauna gaan echt zo gezond? “Door de hoge temperaturen kan je lichaam in stressmodus gaan”

Het wordt kouder, killer, natter buiten. Dan kan een bezoek aan de sauna deugd doen: na afloop lijk je herboren, fit en uitgerust. Het draagt met andere woorden bij tot het mentale en fysieke welbevinden. Maar: klopt dat wel? Geeft de sauna een boost aan je afweersysteem of zijn er ook nadelen aan verbonden? Enkele inzichten uit de sportwetenschap en hét saunaland Finland.

 1. Volgens studie word je minder snel ziek door koud te douchen, redactrice Marie test het uit. “Elke cel van mijn lichaam is klaar om de dag te trotseren”
  PREMIUM

  Volgens studie word je minder snel ziek door koud te douchen, redactrice Marie test het uit. “Elke cel van mijn lichaam is klaar om de dag te trotseren”

  Cryotherapie is jezelf blootstellen aan (extreme) koude. Het zou tal van fysieke en mentale gezondheidsproblemen aanpakken en je immuunsysteem een boost geven. Steeds meer mensen zweren er dan ook bij. Zeker met de winter in aantocht en vervelende virussen op de loer. Redactrice Marie testte de techniek uit en nam een week lang elke dag een ijskoude douche. “Wanneer ik aangekleed en al neuriënd de deur uit ben, ben ik die 30 seconden afzien al bijna vergeten.” Dokter Servaas Bingé licht de voordelen van koud douchen toe.
 2. Van beter ontharen met ‘sugaring’ tot ‘kobido’ voor minder rimpels: 8 eeuwenoude schoonheidsrituelen die je moet kennen
  PREMIUM

  Van beter ontharen met ‘sugaring’ tot ‘kobido’ voor minder rimpels: 8 eeuwenoude schoon­heids­ri­tu­e­len die je moet kennen

  Sommige van ’s werelds beste beautygeheimen komen niet uit een cosmetisch labo, maar worden van generatie op generatie doorgegeven. Ga maar na: ‘sugaring’, de doortastende methode waarmee Egyptenaren zich onthaarden, wint weer aan populariteit. En Koreanen doen altijd al aan ‘double cleansing’ voor een gezonde huid. Zelfs van de macho’s die de Vikings waren, kunnen we nog een beautylesje leren. Deze acht eeuwenoude schoonheidsrituelen, die hun effectiviteit al lang bewezen hebben, moet je kennen.
 1. Het rendement van je aandeel kan sterk verschillen per land: Paul D'Hoore legt uit hoe dat komt en vertelt hoe je de meeste winst kunt overhouden
  PREMIUM

  Het rendement van je aandeel kan sterk verschil­len per land: Paul D'Hoore legt uit hoe dat komt en vertelt hoe je de meeste winst kunt overhouden

  Wanneer het over beleggen gaat, kijken jonge beleggers dikwijls enkel naar de koersstijgingen van hun aandelen. Met het dividend wordt veel minder rekening gehouden. Ten onrechte, vindt onze geldexpert Paul D’Hoore. “Maar je kan wel best rekening houden met de fiscus in de landen waar je het aandeel koopt.” Hij geeft de belangrijkste verschillen mee en vertelt hoe je het meest kunt halen uit je dividenden.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.