Ook in de winter kun je heel wat lekkers uit je moestuin halen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in de winter kun je heel wat lekkers uit je moestuin halen. © Laurence Machiels

Is jouw moestuin klaar voor de winter? “Met de juiste aanpak kunnen heel wat groenten en kruiden de vorst doorstaan”

Zakt je moestuin langzaam in? Hoog tijd om wortels, bietjes en rapen te oogsten, voor de vorst ermee gaat lopen, raadt onze tuinexperte Laurence Machiels aan. Bovendien zijn er nog genoeg diehards die wél buiten mogen blijven, al dan niet onder een warm winterdeken van bladeren. Zo haal je dit seizoen het meeste uit je moestuin.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. “Draad of accu? Elk heeft zijn voor- en nadelen”: onze tuinexperte test de beste bladruimers voor elk budget
  PREMIUM

  “Draad of accu? Elk heeft zijn voor- en nadelen”: onze tuinexper­te test de beste bladrui­mers voor elk budget

  De meest ecologische manier om bladeren weg te halen is nog altijd de ouderwetse bladhark. Geen benzinegeuren, geen elektriciteitsverbruik en vooral: je werkt geluidloos. Maar in een tuin met veel bomen, of als je lichaam niet (meer) mee wil, is het soms een te zware klus. Het meest ecologische alternatief? Bladblazers en bladzuigers op elektriciteit of accu. Dit zijn de aanraders van onze tuinexperte Laurence Machiels.