De onderste bladeren van mijn gatenplant worden geel. Wat is er aan de hand? Laurence Machiels weet raad.
Volledig scherm
PREMIUM
De onderste bladeren van mijn gatenplant worden geel. Wat is er aan de hand? Laurence Machiels weet raad. © Steven Richardson

Is je orchidee uitgebloeid en verliest je ficus bladeren? Met de tips van onze tuinexperte houd je je kamerplanten mooi en gezond

Hoe goed je ze ook verzorgt, er kan altijd wat misgaan met je kamerplanten. Een geel blad, bruine randjes en slappe stengels zijn duidelijke signalen, maar wat scheelt er precies? Geef je te weinig of net te veel water? Is de plek te koud of te warm? Onze tuinexperte Laurence Machiels lost jullie meest gestelde vragen op.

6 reacties

 • Leo Peeters

  2 maanden geleden
  Ik heb op mijn terras in Egypte 2 ibiscus planten staan , ook bouganvilla en 2 soorten jasmijn , maar hoeveel voeding moet ik geven ,ik geef nu 1 maal per maand een soort van samengestelde voeding ,ook uit ondervinding alle ochtende een slokje water , maar nu worden mijn bloemen van de ibiscus maar de helft zo groot meer .
 • Ellie Dubois

  2 maanden geleden
  Zelf heb ik thuis een groene prachtige oase met een diversiteit aan planten. Wat een plezier om elke dag op te staan en omringd te worden door groen in je huis. Het is 1 maal per week een dagbezigheid die ik met alle plezier doe. Dat het de vochtregeling in huis verandert Raf, ik leef elke dag , winter en zomer met mijn ramen wijd open. Verluchting speelt een belangrijke rol voor een gezond leefklimaat in je woning, met of zonder planten in huis.
 • Geert Vande Walle

  2 maanden geleden
  Geen enkele plant is bedoeld om ergens in een kamer te staan
 • Stefanie van Dijk

  3 jaar geleden
  Ik ook Wim, maar dan zal ik maar gewoon onthouden wat ik Rob Verlinden ooit heb horen zeggen: 'met kamerplanten gaat het bergafwaards vanaf het moment je ze neerzet dus op z'n tijd een nieuwe kopen'
 • raf peeters

  3 jaar geleden
  Kamerplanten ,nu ja ,waar de meesten nog niet aan gedacht hebben ,je kunt er maar beter niet in overdrijven,zo niet ze volledig weren ,kamerplanten ontregelen de vochtig-heidsgraad in een woning en kunnen ook een reden en oorzaak van schimmel zijn.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).