Björn Cocquyt (rechts): "Locatie is alles voor een woning."
Volledig scherm
PREMIUM
Björn Cocquyt (rechts): "Locatie is alles voor een woning." © Immo De Ras / Grégoire De Poorter

Is je bouwgrond wel goede grond? En welke onverwachte kosten duiken er vaak op? Woonexpert beantwoordt 10 cruciale vragen voor de aankoop van een perceel

De ene lap grond is de andere niet, ook al lijken de meeste op elkaar. Je kunt dus maar beter kritisch zijn in je zoektocht naar een kavel om op te bouwen. Om je de juiste keuze te helpen maken, beantwoordt onze woonexpert Björn Cocquyt de tien meest cruciale vragen. “Over de bouwkwaliteit van de grond wordt bij een verkoop doorgaans met geen woord gerept.” Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. De voornaamste rijkdom van de Belg zit in de grond waarop zijn woning staat: is het interessant om erin te investeren?
  PREMIUM

  De voornaams­te rijkdom van de Belg zit in de grond waarop zijn woning staat: is het interes­sant om erin te investeren?

  Gemiddeld genomen is de Belg heel vermogend. Zijn rijkdom zit vooral in vastgoed, dat eind 2019 1.570 miljard waard was. Maar liefst 62% daarvan zit in de grond waarop de huizen staan. Toch steeg die prijs de laatste jaren minder snel dan de bakstenen de erop staan. Hoe komt dat? Wat zal er nu met de vastgoedprijzen gebeuren? En is het interessant om grond te kopen? Onze geldexpert Véronique Goossens geeft advies. Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt