Geldexpert Pascal Paepen (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexpert Pascal Paepen (rechts). © Shutterstock, Steven Richardson

Is een wederopname van je woonlening interessant? Geldexpert Pascal Paepen: “Goedkoop, maar niet zonder risico’s”

Wij Belgen zijn kampioen in het recycleren. Maar wist je dat je ook vrij eenvoudig je woonlening kan recycleren? “Je leent dan opnieuw het bedrag dat je al hebt terugbetaald, of een deel ervan”, zegt onze financieel expert Pascal Paepen. En dat heeft zo zijn voordelen, al zijn er ook valkuilen aan verbonden. De geldexpert licht toe of een wederopname van een hypotheeklening interessant is voor jou. Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.

2 reacties

 • Louis Smeekens

  2 maanden geleden
  Echte raad? Nooit doen. Banken denken dat je vast zit omdat je opnieuw kosten moet maken en andere banken duurfer zijn. En daar maken ze misbruik van en rekenen een hoger tarief aan dan je oorspronkelijke lening. Belfius ging mij dit lappen. Soms kan een andere bank goedkoper zijn zelfs met de extra kost.
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  En overmorgen wordt de belofte weer afgebroken, als er genoeg mensen in de val liepen.
 1. De voornaamste rijkdom van de Belg zit in de grond waarop zijn woning staat: is het interessant om erin te investeren?
  PREMIUM

  De voornaams­te rijkdom van de Belg zit in de grond waarop zijn woning staat: is het interes­sant om erin te investeren?

  Gemiddeld genomen is de Belg heel vermogend. Zijn rijkdom zit vooral in vastgoed, dat eind 2019 1.570 miljard waard was. Maar liefst 62% daarvan zit in de grond waarop de huizen staan. Toch steeg die prijs de laatste jaren minder snel dan de bakstenen de erop staan. Hoe komt dat? Wat zal er nu met de vastgoedprijzen gebeuren? En is het interessant om grond te kopen? Onze geldexpert Véronique Goossens geeft advies. Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af