Bavo Nachtergaele, bedrijfsleider van Willy Naessens Zwembaden (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Bavo Nachtergaele, bedrijfsleider van Willy Naessens Zwembaden (rechts). © Getty Images / rv

Is chloor noodzakelijk? En hoe krijg je de pH-waarde op peil? Expert legt uit hoe je je zwembad zomerklaar maakt en wat dat je kost

Ben jij een van die geluksvogels met een eigen zwembad in de tuin? En kijk je uit naar de eerste, frisse plons in het diepe, als het weer straks stralend en warm wordt? Mooi. Eerst moet je je zwembad klaarmaken voor het nieuwe seizoen, natuurlijk. Bavo Nachtergaele, bedrijfsleider van Willy Naessens Zwembaden, helpt je op weg en legt uit met welke kosten je rekening moet houden. “In het water van een zwembad zitten allerlei resten, zelfs als je daar niets van merkt.”

10 reacties

 • David Goossens

  2 weken geleden
  Gezond kan je zo'n chloorpoel niet noemen. Ben eens bij m'n buren gaan zwemmen, 's avonds knalrode geïrriteerde ogen. Geef mij dan maar een zwemvijver, geen gedoe met chloor, is rustgevend dan zo'n fluoblauw gedrocht en daar heeft de natuur ook nog iets aan.
 • jef wouters

  2 weken geleden
  ik dacht dat er een gebrek was aan water
 • Theo Van Hoof

  2 weken geleden
  Iedereen met een zwembad laten voldoen aan de Vlarem II normen.
 • Alexa Grieken

  3 weken geleden
  Een bedrijfsleider zijn producten laten promoten onder het mom van 'expert'.
 • Kurt Missotten

  3 weken geleden
  Raad en advies van iemand die financiële belangen heeft is natuurlijk altijd objectief. Plaats gewoon een zout electrolyze toestel en doe zwembadzout in je water. Geen omkijken naar. Het toestel kost wat geld maar het verdient zich terug doordat je de chemische brol niet in het water moet doen. ‘S avonds 2 uurtjes laten werken en het zwembad is ontsmet.
 1. Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicitatie niet onopgemerkt blijft
  Solliciteren

  Zo zorg je ervoor dat je spontane sollicita­tie niet onopge­merkt blijft

  Heb je het bedrijf van je dromen gevonden, maar zijn er geen vacatures? Misschien versier je wel een job door je spontaan aan te melden. Je zal meteen opvallen, want als je de enige sollicitant bent zal je cv niet op een grote stapel belanden! Al kan hij wel naar de prullenmand worden verwezen, als je het niet goed aanpakt… Jobat.be ging op zoek naar verzamelde tips om je kans op een positieve reactie te vergroten.
 2. Michael B. Jordan op z’n best of een Turkse schoonmaakster die per ongeluk een moord pleegt: onze streaming top vijf voor het weekend

  Michael B. Jordan op z’n best of een Turkse schoonmaak­ster die per ongeluk een moord pleegt: onze streaming top vijf voor het weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een meeslepende maffiareeks van onze noorderburen op Streamz, een spannende actiethriller met Michael B. Jordan op Prime video én een niet-alledaagse Turkse miniserie op Netflix. Klaar voor een weekend bingewatchen?
 3. Instapklare villa kopen in Griekenland, Frankrijk of Spanje? Onze woonexpert toont zijn aanraders en wat het kost
  PREMIUM

  Instapkla­re villa kopen in Grieken­land, Frankrijk of Spanje? Onze woonexpert toont zijn aanraders en wat het kost

  Het verbod op niet-essentiële reizen is nog altijd van kracht, maar het staat vast dat een massa Belgen in het buitenland op zoek zal gaan naar een tweede verblijf zodra de situatie dat toelaat. Hoe sneller naar het buitenland, hoe beter, lijken nogal wat mensen te denken. Daarom ook hebben instapklare woningen momenteel een flinke streep voor op nieuwbouw. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging op zoek naar enkele instapklare villa’s, met kostprijzen die variëren van 250.000 tot 600.000 euro (en één uitschieter van 4.950.000 euro).
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?