Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Instapklare villa kopen in Griekenland, Frankrijk of Spanje? Onze woonexpert toont zijn aanraders en wat het kost

Het verbod op niet-essentiële reizen is nog altijd van kracht, maar het staat vast dat een massa Belgen in het buitenland op zoek zal gaan naar een tweede verblijf zodra de situatie dat toelaat. Hoe sneller naar het buitenland, hoe beter, lijken nogal wat mensen te denken. Daarom ook hebben instapklare woningen momenteel een flinke streep voor op nieuwbouw. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging op zoek naar enkele instapklare villa’s, met kostprijzen die variëren van 250.000 tot 600.000 euro (en één uitschieter van 4.950.000 euro).

 1. Je huis renoveren of een zwembad aanleggen met je aanvullend pensioen? Onze geldexpert legt uit hoe het werkt
  PREMIUM

  Je huis renoveren of een zwembad aanleggen met je aanvullend pensioen? Onze geldexpert legt uit hoe het werkt

  Je bent 50 jaar en je wilt een huis kopen, voor jezelf of om te verhuren. Of je wil misschien renoveren of een vakantieverblijf in het buitenland kopen. Wist je dat je dan jouw extralegaal pensioen kan gebruiken om dat te financieren? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit hoe je het aanpakt. “Een vastgoedinvestering doen via je pensioenreserve is niet alleen een manier om het je financieel wat makkelijker te maken, je doet er zelfs fiscale voordelen mee.”
 2. Hoeveel betaal je voor een appartement in de verschillende provincies? De 10 goedkoopste en duurste gemeenten op een rij
  PREMIUM

  Hoeveel betaal je voor een apparte­ment in de verschil­len­de provincies? De 10 goedkoop­ste en duurste gemeenten op een rij

  Vorig jaar werd een appartement in Vlaanderen gemiddeld 6,5 % duurder en kostte het 247.562 euro (bron: notaris.be). In Brussel was er zelfs een stijging van 8,1 % tot gemiddeld 274.382 euro. In elke provincie zitten er ook onderling grote verschillen – zo koop je in Roeselare drie flats voor de prijs van één in Knokke. Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt per provincie uit waar je het meeste en het minste betaalt, en wat je voor dat geld krijgt.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip