ING Nederland stuurt spaarders naar concurrentie
Volledig scherm
ING Nederland stuurt spaarders naar concurrentie © Getty Images

ING Nederland raadt spaarders aan om naar concurrentie te gaan

SparenDat banken vandaag weinig interesse tonen in onze spaarcenten, is genoegzaam bekend. Maar ING gaat in Nederland nog een stapje verder. De grootbank raadt spaarders op zijn website aan om op zoek te gaan naar een andere bank voor een hogere rente. Waarom neemt ING die beslissing en staat de bank alleen met dat advies? Spaargids.be zocht het uit. 

 1. “Hoe beter je tuin in het landschap opgaat, hoe makkelijker vogels op bezoek komen”: onze tuinexpert geeft advies voor meer vogels in je tuin

  “Hoe beter je tuin in het landschap opgaat, hoe makkelij­ker vogels op bezoek komen”: onze tuinexpert geeft advies voor meer vogels in je tuin

  Dit weekend is het alle hens aan dek in de tuin voor het vogeltelweekend. De beestjes zijn maar wat blij met het extra eten dat jij hen voorschotelt in deze koude dagen, maar hoe maak je je tuin tot een écht vogelparadijs, het jaar rond? Onze tuinexperte Laurence Machiels deelt gouden tips: “Wat vogels nodig hebben is voedsel, water, beschutting en plekken om te broeden.”
 2. Aantal hypothecaire leningen zakte in 2022 met ruim vijf procent, het verstrekte kredietbedrag steeg wel

  Aantal hypothecai­re leningen zakte in 2022 met ruim vijf procent, het verstrekte kredietbe­drag steeg wel

  Er werden het afgelopen jaar minder hypothecaire kredieten verstrekt dan in 2021, zo blijkt uit het jaaroverzicht van Febelfin, de federatie van de banksector. Vooral sinds de zomer daalde de productie, een gevolg van de stijgende rente die voor een afkoeling op de woonmarkt zorgde. Inzake verstrekte kredietbedragen was 2022 wel nog goed voor een record van bijna 43 miljard euro in totaal.
 3. “Een oldschool crosser voor amper 6.000 euro”: onze motorexpert test de MASH X-Ride 650 Trail
  PREMIUM
  GETEST

  “Een oldschool crosser voor amper 6.000 euro”: onze motorex­pert test de MASH X-Ride 650 Trail

  De MASH 650 X-Ride Trail is het antwoord op moderne allroads. Terwijl de Europese en Japanse fabrikanten almaar zwaarder, duurder en technologisch geavanceerder gaan, grijpt het Frans-Chinese MASH terug naar de roots van het offroad rijden: een simpele lucht/oliegekoelde 650 cc eencilinder zonder franjes of gadgets voor een licht prijskaartje. Onze motorexpert Arno Jaspers deed een testrit en was onder de indruk van de X-Ride: “Hoewel de grote merken zich al tien jaar niet meer wagen aan dit soort eenvoudige motoren, blijft de formule briljant.”