Crypto-expert Thomas Spaas (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Crypto-expert Thomas Spaas (rechts). © Getty Images / rv

“Ik ben rijk, maar ik kan niet aan mijn geld”: experts waarschuwen voor oplichting met bitcoins

Niet alleen jongeren liggen in het vizier van oplichters die je met grote bitcoinwinsten willen verleiden, de slachtoffers bevinden zich in alle lagen van de bevolking. Hoe onderscheid je betrouwbare cryptomuntinfo van pure oplichting? “Soms krijg je zelfs wat ‘winst’ uitgekeerd, waardoor je in de verleiding komt om nog wat meer geld te beleggen”, waarschuwt expert Thomas Spaas. Hij vertelt hoe ze te werk gaan, en Gwen Busseniers, die cryptoschool.be runt, legt uit hoe je niet in de val trapt.

41 reacties

 • Willy Stinissen

  1 week geleden
  Tja, wat doet de bank met geld dat we beleggen? Geen idee. Wat doet Bitcoin met het geld dat men er in steekt? Geen idee. Dat hebben ze toch gemeenschappelijk. We snappen niet hoe het werkt, dan zal het wel okee zijn.
 • Karin Bukenbergs

  2 weken geleden
  Zij die denken dat het brol is, blijf eraf. Zij die denken dat het goed opbrengt, Zij hebben gelijk.
 • Ramon Simon

  2 weken geleden
  Misschien mijn diensten voor 100 euro per uur aanbieden. Ik leer u alles over cryptomunten, op een manier dat jij altijd de eigenaar bent, zelfs geen overheid of bank kan u tegoeden blokkeren zoals nu. Cryptomunten zijn toegankelijk, iedereen kan in real-time kopen en verkopen. Terwijl via een bank het dagen duurt, fysiek goud of kunst is te ingewikkeld. Natuurlijk als je iets duurder aankoopt dan je het verkoopt verlies je geld.
 • imke de meester

  2 weken geleden
  nooit in beleggen , het is een fictieve munt en dus ook fictieve winsten, hoe dikwijls werden de mensen al verwittigd maar velen zien dollartekens voor hun ogen verschijnen en beginnen plannen te maken met wat ze met die enorme winst gaan doen. Elke dag krijg ik mails dat er geld op mijn rekening zal gestort worden, ik zou al schatrijk zijn, maar mij niet gezien. Nooit 1 eurocent beleg ik in bitcoins.
 • Thijmen Sanders

  2 weken geleden
  Het doet mij denken aan ‘the wolf of wall street’. Allemaal steenrijk op papier, maar nooit je geld terugzien en de makelaars hangen er de grote jan mee uit...
 1. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

 2. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij