Crypto-expert Thomas Spaas (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Crypto-expert Thomas Spaas (rechts). © Getty Images / rv

“Ik ben rijk, maar ik kan niet aan mijn geld”: experts waarschuwen voor oplichting met bitcoins

Niet alleen jongeren liggen in het vizier van oplichters die je met grote bitcoinwinsten willen verleiden, de slachtoffers bevinden zich in alle lagen van de bevolking. Hoe onderscheid je betrouwbare cryptomuntinfo van pure oplichting? “Soms krijg je zelfs wat ‘winst’ uitgekeerd, waardoor je in de verleiding komt om nog wat meer geld te beleggen”, waarschuwt expert Thomas Spaas. Hij vertelt hoe ze te werk gaan, en Gwen Busseniers, die cryptoschool.be runt, legt uit hoe je niet in de val trapt.

44 reacties

 • Baldr VanHoek

  11 maanden geleden
  Tegenover de staatsmunt staat wel de economie? Wat gebeurde er vorig jaar met Corona toen ECB kenbaar maakte 1700 EU uit de printer te la
 • Bart Maertens

  1 jaar geleden
  Koop alleen als je vooraf 10 slachtoffers vindt die 10% van je inzet overnemen voor het dubbele . Typisch kettingbrief !
 • Dithmar Guillaume

  1 jaar geleden
  Tegenover cryptomunten staat geen economie die de waarde ondersteunt tenzij criminele economie. De enige waardering die cryptomunten hebben wordt veroorzaakt door beleggingswaanzin en geldhysterie. Zeg nou zelf...waarom zou je waarde verwerven omdat jij vastgesteld hebt, of beter je computer, dat 2+2 =4. Toch compleet absurd... want dat is toch simplistisch uitgelegd waar het om draait... De beleggingspiramide stort zeker in...alleen wanneer is de vraag...
 • Guan Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Ook voor bitcoinplatformen komt er gegevensuitwisseling aan. De Zogemaande CAD8 als ik me niet vergis.
 • Willy Stinissen

  1 jaar geleden
  Tja, wat doet de bank met geld dat we beleggen? Geen idee. Wat doet Bitcoin met het geld dat men er in steekt? Geen idee. Dat hebben ze toch gemeenschappelijk. We snappen niet hoe het werkt, dan zal het wel okee zijn.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 1. “Een serviceflat is vaak te duur en niet altijd eenvoudig te verhuren”: zo kun je op de beurs beleggen in vergrijzing
  PREMIUM

  “Een service­flat is vaak te duur en niet altijd eenvoudig te verhuren”: zo kun je op de beurs beleggen in vergrij­zing

  De beurs blijft onvoorspelbaar, maar we kunnen wel met zekerheid voorspellen dat een aantal sectoren in onze maatschappij nog fors zal groeien. De vergrijzing is er daar eentje van. Volgens onze geldexpert Pascal Paepen kan je daar als belegger zeker je voordeel mee doen. Opgepast: wie bij een investering in vergrijzing automatisch denkt aan de aankoop van een serviceflat, moet beter nadenken. Een belegging op de beurs in het thema ‘vergrijzing’ levert op lange termijn wellicht veel meer op dan bakstenen.