Crypto-expert Thomas Spaas (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Crypto-expert Thomas Spaas (rechts). © Getty Images / rv

“Ik ben rijk, maar ik kan niet aan mijn geld”: experts waarschuwen voor oplichting met bitcoins

Niet alleen jongeren liggen in het vizier van oplichters die je met grote bitcoinwinsten willen verleiden, de slachtoffers bevinden zich in alle lagen van de bevolking. Hoe onderscheid je betrouwbare cryptomuntinfo van pure oplichting? “Soms krijg je zelfs wat ‘winst’ uitgekeerd, waardoor je in de verleiding komt om nog wat meer geld te beleggen”, waarschuwt expert Thomas Spaas. Hij vertelt hoe ze te werk gaan, en Gwen Busseniers, die cryptoschool.be runt, legt uit hoe je niet in de val trapt.

44 reacties

 • Baldr VanHoek

  2 jaar geleden
  Tegenover de staatsmunt staat wel de economie? Wat gebeurde er vorig jaar met Corona toen ECB kenbaar maakte 1700 EU uit de printer te la
 • Bart Maertens

  2 jaar geleden
  Koop alleen als je vooraf 10 slachtoffers vindt die 10% van je inzet overnemen voor het dubbele . Typisch kettingbrief !
 • Dithmar Guillaume

  2 jaar geleden
  Tegenover cryptomunten staat geen economie die de waarde ondersteunt tenzij criminele economie. De enige waardering die cryptomunten hebben wordt veroorzaakt door beleggingswaanzin en geldhysterie. Zeg nou zelf...waarom zou je waarde verwerven omdat jij vastgesteld hebt, of beter je computer, dat 2+2 =4. Toch compleet absurd... want dat is toch simplistisch uitgelegd waar het om draait... De beleggingspiramide stort zeker in...alleen wanneer is de vraag...
 • Guan Vanderlinden

  2 jaar geleden
  Ook voor bitcoinplatformen komt er gegevensuitwisseling aan. De Zogemaande CAD8 als ik me niet vergis.
 • Willy Stinissen

  2 jaar geleden
  Tja, wat doet de bank met geld dat we beleggen? Geen idee. Wat doet Bitcoin met het geld dat men er in steekt? Geen idee. Dat hebben ze toch gemeenschappelijk. We snappen niet hoe het werkt, dan zal het wel okee zijn.