Investeren in een studentenkamer: interessant of niet?
Volledig scherm
Investeren in een studentenkamer: interessant of niet? © Getty Images/Maskot

Huurprijzen studentenkamers blijven stijgen: is het interessant om in een kot te investeren?

SparenRond deze tijd van het jaar gaan veel studenten op zoek naar een kot. Maar is dat ook iets voor uw spaarcenten? De huurprijzen voor studentenkamers in Vlaanderen blijven ieder jaar stijgen. Wil dat zeggen dat een studentenkot ook steeds meer opbrengt? Spaargids.be zocht uit wat de regels zijn, hoeveel een studentenkamer kost en wat het zoal kan opbrengen. 

  1. "In de lucht verlies je 30 procent van je smaak": hoe wordt vliegtuigeten dan gemaakt en welke weg legt het af?

    "In de lucht verlies je 30 procent van je smaak": hoe wordt vliegtuige­ten dan gemaakt en welke weg legt het af?

    Van slappe groenten tot taai vlees: vliegtuigeten doet veel mensen niet aan culinaire hoogstandjes denken. Toch kruipt er enorm veel werk in de verwerking en transport van de maaltijden. Hoog in de lucht verlies je namelijk tot 30 procent van je smaak, en dat zorgt voor speciale maatregelen. ‘Telefacts Zomer’ nam een kijkje achter de schermen bij een van de grootste Britse cateraars. Welke weg legt dat eten in de lucht af voor het op je bord belandt?
  2. “Gemiddeld 30 mensen per dag krijgen een hartstilstand”: zo pak je een reanimatie aan

    “Gemiddeld 30 mensen per dag krijgen een hartstil­stand”: zo pak je een reanimatie aan

    Festivals, openluchtzwembaden en gezellige bars. Deze zomer komen we met z’n allen opnieuw massaal buiten. Dat betekent spijtig genoeg ook dat we wel eens sneller iemand zien die onwel wordt. Maar wat moet je precies doen als iemand een hartstilstand krijgt? En zijn beademingen nog altijd aangeraden, ook na de pandemie? Wij vroegen het aan Marlie van Gils, trainster bij Rode Kruis Vlaanderen. “Een AED-toestel zal nooit een schok geven als dat niet nodig is.”