Koen Maes (38) is zaakvoerder van verslavingskliniek ‘Action on Addiction’ én ervaringsdeskundige. Hij en zijn team krijgen alle lagen van de bevolking over de vloer.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Maes (38) is zaakvoerder van verslavingskliniek ‘Action on Addiction’ én ervaringsdeskundige. Hij en zijn team krijgen alle lagen van de bevolking over de vloer. © Kristof Ghyselinck

Hulpverlener Koen (38) weet wie coke gebruikt en waarom: “Een chirurg die snuift om de job vol te houden? Ja, dat hebben wij hier al gezien”

Nergens in Europa worden er meer restanten van cocaïne in het rioolwater teruggevonden dan in Antwerpen. Het is geen koppositie om trots op te zijn. En als je de krantenberichten van de voorbije weken mag geloven, lijkt de drug wijdverspreid, maar is dat wel zo? En wat doet het nu precies met de gebruiker? “Het is simpel, helaas. Drugs verwoesten je leven en dat van iedereen rondom jou”, zegt hulpverlener Koen (38), die zelf achttien jaar verslaafd was, in Dag Allemaal.

  1. Deed iemand drugs in je drankje? Prof werkt aan testkit om te controleren of je cocktail of wijntje veilig is
    PREMIUM

    Deed iemand drugs in je drankje? Prof werkt aan testkit om te controle­ren of je cocktail of wijntje veilig is

    Natúúrlijk verlies je bij het uitgaan je glas geen seconde uit het oog. Alleen haalt dat niet bijster veel uit als er al iets in je drankje gedaan werd vóór het jou overhandigd werd. Moet je dan echt op internet anti-daterape-testjes bestellen en werken die wel behoorlijk? Prof. Jan Tytgat (KUL) en zijn team testten ze én werken er zelf een uit. “Moeilijk onderzoek, we willen geen valse veiligheid bieden.”