Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging op zoek naar huizen met een tuin die je nu kan kopen aan de kust.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging op zoek naar huizen met een tuin die je nu kan kopen aan de kust. © rv

Huizen met tuin te koop aan de kust: “Dit oude vissershuisje zag er nog nooit zo mooi uit als nu”

Huizen aan de kust met een tuintje erbij blijven populair, zowel voor vaste bewoning als voor een tweede verblijf. Dat maakt dat snel handelen vaak de boodschap is. Van een renovatieproject tot een volledig vernieuwd vakantiehuis: onze woonexpert Bjorn Cocquyt deelt vijf aanraders van Zeebrugge tot De Panne.

 1. Betaal je een meerwaardebelasting als je je tweede verblijf verkoopt? Fiscaal expert legt uit
  PREMIUM

  Betaal je een meerwaarde­be­las­ting als je je tweede verblijf verkoopt? Fiscaal expert legt uit

  Heel wat mensen hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in vastgoed, met hoge prijzen als gekend gevolg. De OESO trok eerder deze week nog aan de alarmbel, door te stellen dat huizen in ons land maar liefst 20 procent overgewaardeerd zijn. Een correctie lijkt zich op te dringen. Is dit dus het moment om je tweede verblijf van de hand te doen, voor het straks minder waard is? Of moet je rekening houden met een meerwaardebelasting? Onze geldexpert Michel Maus licht toe.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. BINNENKIJKER. Voor 345.000 euro koop je woning waar Harry en Jerina tijdens ‘Huis gemaakt’ klusten: “Ideaal voor stadsmensen die rust willen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  BINNENKIJ­KER. Voor 345.000 euro koop je woning waar Harry en Jerina tijdens ‘Huis gemaakt’ klusten: “Ideaal voor stadsmen­sen die rust willen”

  Herinnert u zich de burgerwoning nog waar Harry Descamps (27) en Jerina Malfait (30) tijdens het VTM-programma ‘Huis gemaakt’ in 2021 klusten? Het rijhuis op het Volksplein 25 in Kortrijk is helemaal gerenoveerd en staat nu te koop voor de prijs van 345.000 euro. Er zijn komend weekend kijkdagen, voor alle fans van het populaire koppel, kijklustigen en kandidaat-kopers.